Naar nieuwsoverzicht

Nieuwe schutting nodig? Kies er één die past bij jouw tuin

8 september 2022

PARTNERCONTENT – Pas als je een nieuwe schutting nodig hebt weet je hoeveel verschillende soorten en maten er zijn. Soms is het daardoor lastig een keuze te maken. Het beste is iets te kiezen dat je mooi vindt, maar ook wat bij jouw tuin past. Daarbij houd je rekening met de functie van de schutting; is het om de nieuwsgierige buurman uit je tuin te weren? Of wil je juist een open schutting, zodat je uitzicht niet te veel belemmerd wordt?

Een schutting van wilgenmatten

Wilgenmatten zijn immens populair. Je hebt ze in verschillende kleuren en maten. Houd er rekening mee dat dit type schutting vaak niet helemaal dicht is. Tussen de wilgentakken door heb je kieren waardoor je door de schutting heen kunt kijken. Je hebt matten van rechte takken, en ook wilgenmatten die een natuurlijke uitstraling hebben. Daarbij zijn de takken niet recht, maar hebben ze hun natuurlijke vorm behouden.

Een schutting van horizontale houten latten

Dit type schutting komt veel voor. De latten zijn horizontaal geplaatst. Zijn de latten aan dezelfde kant bevestigd, dan is de schutting vaak een dicht geheel. Zijn de latten om en om bevestigd, dan heb je een soort trapje. Hierdoor kun je wel door de kieren heen kijken. Houd er ook rekening mee dat dit type schutting heel makkelijk is voor inbrekers om in je tuin te kunnen komen. Ze gebruiken de schutting dan letterlijk als trap.

Bamboemat2

Bamboestokken zijn erg populair als tuinafscheiding

Bamboestokken kun je als decoratie in je tuin plaatsen, maar je kunt er ook een schutting van maken. Je moet dan de stokken heel dicht tegen elkaar aan plaatsen. Met touw of ijzerdraad kun je de stokken aan elkaar vastmaken. Het is alleen niet heel erg stevig, je kunt er bijvoorbeeld niets aan ophangen. 

Een schutting van houtbeton

Een schutting van houtbeton is erg duurzaam. Je kunt zelf kiezen welke combinatie je wilt voor je schutting. Doordat je beton gebruikt, komt het hout niet in contact met de grond. Hierdoor heeft de schutting een veel langer leven. Ook krijg je hierdoor een hele stevige schutting. Je kunt tussen de betonpalen zelf bepalen welk type scherm je ertussen wil.

Een snelle schutting met tuinschermen

Heb je snel een schutting nodig? Kies dan voor een schutting met tuinschermen. Je kunt die schermen plaatsen tussen houten palen of betonpalen. Betonpalen zijn steviger, maar als je de houten palen in beton giet, krijgt je ook een hele stevige schutting. Je kunt kiezen voor hardhouten tuinschermen, of schermen van douglas hout. Je kunt gaan voor een halfopen scherm, of juist voor een scherm dat helemaal dicht is. Er zijn voldoende mogelijkheden waarmee je kunt spelen.

Schutting met weinig onderhoud

Ben je juist op zoek naar een onderhoudsarme schutting? Kies dan voor een composiet schutting. Composiet is een combinatie van kunststof- en houtvezels. Hierdoor gaat de schutting lang mee en heb je er geen onderhoud aan.