Op de bedrijfsprofielen laten aannemers zien wat zij voor je kunnen betekenen, maar ook op welke manier zij werken. Bijvoorbeeld door aan te geven over welke certificaten en keurmerken ze beschikken. Wat ze voor jou als consument betekenen, lees je hier.
Het FSC keurmerk staat voor verantwoord bosbeheer. Als jouw aannemer een FSC keurmerk heeft, gebruikt hij verantwoord hout én papier. Zo draag je bij aan een duurzamere wereld; Voor nu en later. Om het keurmerk te krijgen, moet een bedrijf kunnen aantonen dat het hele proces door gecertificeerde partijen wordt uitgevoerd. Wil je zeker weten dat het in jouw woning gebruikte hout FSC is, kijk dan op de offerte / factuur.
VCA staat voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu Checklist Aannemers. Als jouw aannemer een VCA certificaat heeft, werkt hij veilig zodat de kans op een ongeval voor medewerkers en de omgeving klein is. Om een VCA certificaat te krijgen moet een bedrijf voldoende aandacht besteden aan veilig en gezond werken, met aandacht voor het milieu. Met een audit wordt bepaald of het bedrijf voldoet aan de eisen. Niet alleen het bedrijf, maar ook de medewerkers moeten aan eisen voldoen.
Zonnekeur is het Nederlandse keurmerk voor zonne-energie. Steeds meer mensen investeren in zonne-energieinstallatie voor hun woning. Je wil natuurlijk wel zeker weten dat je de verwachte hoeveelheid energie opwekt. Van een bedrijf met het Zonnekeur mag je verwachten dat je product van goede kwaliteit is, professioneel geïnstalleerd wordt en veilig in gebruik is. Zonnekeur is een initiatief van de Nederlandse overheid (RVO), UNETO-VNI en Duurzame Energie Prestatie Keur.
NOM Keur is een keurmerk dat wordt afgegeven op een technisch bouwconcept dat een aangenaam en gezond binnenklimaat combineert met een zeer laag energiegebruik. En ook nog eens aardgasvrij. Een bouwconcept dat het NOM Keur heeft, maakt gebruik van goede isolatie, slimme ventilatie en duurzame energievoorziening. Ook opwekking van de energie, met bijvoorbeeld zonnepanelen, valt onder het keurmerk. We spreken over een nul-op-de-meterwoning als gebruik en opwekking op jaarbasis in balans zijn. NOM Keur bestaat voor nieuwbouw- en voor renovatieconcepten en biedt garanties op de beloofde energieprestaties voor minimaal 10 jaar. Als particulier kun je een NOM Keur woning kopen van een bouwer die het NOM Keur afgeeft op de woningen die hij realiseert.
ISO (Internationale Organisatie voor Standaardisatie) ontwikkelt internationale normen voor kwaliteit. Zo weet je dat een bedrijf dat ISO certificeringen heeft, zijn organisatie op orde heeft. Voor de bouw zijn ISO 9001 (kwaliteit) en 14001 (milieu) belangrijk.
Ieder jaar reikt bouwnu.nl de prijzen voor Beste (Ver)Bouwer uit. Hiervoor maken we op 31 december de balans op. Iedere aannemer met minimaal 10 reviews in dat jaar, maakt kans op de prijs.
De winnaars worden bepaald op basis van de score in dat jaar. Dit is niet de score die op bouwnu.nl staat, die is gebaseerd op meerdere jaren. Er zijn drie categorieën:
We maken dit onderscheid omdat nieuwbouw en verbouw andere manieren van werken vragen. Het onderscheid tussen meer en minder dan 50 reviews per jaar is bedoeld om het onderscheid te maken tussen bedrijven die grotere projecten realiseren (seriematige nieuwbouw) en bedrijven die kleinschaliger bouwen. Ook daar komen andere competenties bij kijken is onze ervaring. Bekijk hier de topscoorders van 2017.
Iedere vakman of -vrouw heeft het vak ergens geleerd, in veel gevallen bij een erkend leerbedrijf. Een erkend leerbedrijf stelt leerplaatsen ter beschikking. En niet alleen dat, ze zorgen voor een goede begeleiding van de leerlingen. Vind je dit belangrijk, kies dan een aannemer met dit logo.
Erkend Restauratie Bouwbedrijf (ERB) is een keurmerk van de vakgroep restauratie. De leden zijn getoetst door een onafhankelijke keuringsinstantie (KIWA). Zij beoordelen een bedrijf op bedrijfsorganisatie, bouwkundig vakmanschap en deskundigheid. Van een bouwbedrijf met het ERB keurmerk kun je verwachten dat het kwaliteit levert.
Bewuste Bouwers heeft een gedragscode voor bouwbedrijven. Een aannemer die zichzelf Bewuste Bouwer noemt houdt rekening met de omgeving, werkt veilig, heeft aandacht voor medewerkers, is milieubewust en werkt netjes. Een bouwproject kan worden aangemeld bij Bewuste Bouwers. Met een audit wordt bepaald of het project zich aan de gedragscode houdt. Vooral grote projecten zijn aangesloten bij Bewuste Bouwers.