Bouwer man
Zoek of beoordeel een aannemer
Bouwer vrouw

Aangesloten bij

Veel aannemers zijn aangesloten bij een branchevereniging. Sommigen zijn heel bekend, anderen wat minder. Een branchevereniging helpt zijn leden om zich te ontwikkelen en te innoveren. In veel gevallen behartigen zij de belangen van hun leden door bijvoorbeeld mee te praten over nieuwe wetten en regels. Een aannemer die lid is van een branchevereniging geeft daarmee aan dat hij op de hoogte is van de actuele ontwikkelingen binnen zijn vakgebied. Er zijn verschillende vakgebieden, ook binnen de woningbouw. Daarom heeft bouwnu.nl afspraken met een aantal brancheverenigingen over het vermelden van lidmaatschappen. Je ziet lidmaatschappen ook vaak op de werkbussen. Nu weet je wat ze inhouden.

Bouwend Nederland

Bouwend Nederland is met ongeveer 4300 leden de grootste branchevereniging voor de bouw. Niet alle leden zijn werkzaam in de woningbouw. Sommigen werken aan wegen, bruggen of kantoren. Zij zijn uiteraard niet op bouwnu.nl te vinden. Bouwend Nederland is partner van bouwnu.nl. 


Glasbranche organisatie (GBO)

GBO is een vakgroep van Bouwend Nederland. De bedrijven die zijn aangesloten bij GBO, leveren en monteren vlakglas voor je woning. Dit zijn voornamelijk ruiten. Sommige bedrijven leveren alleen aan zakelijke klanten en zijn niet op bouwnu.nl te vinden. GBO is partner van bouwnu.nl. 


NEPROM

De NEPROM (Vereniging van Nederlandse Projectontwikkeling Maatschappijen) is in 1974 opgericht. Hun doel is de samenwerking bevorderen tussen overheid en ontwikkelaars bij de totstandkoming van vastgoedprojecten. Er zijn ongeveer 50 bedrijven aangesloten bij NEPROM.


AFNL

AFNL staat voor Aannemersfederatie Nederland Bouw & Infra. Het is een verzameling van een aantal kleinere branches. Er zijn in totaal ruim 1.800 bedrijven bij aangesloten. Je zult bij een bedrijf niet vaak het logo van de AFNL tegenkomen, eerder één van de er onder vallende branches.

NVB

De NVB is een verenging voor projectontwikkelaars en bouwondernemers. Er zijn zo’n 100 bedrijven bij aangesloten. Het doel van NVB is leden ondersteunen zodat zij de ruimte krijgen om het mooiste vak ter wereld uit te oefenen: ons land dagelijks een stukje mooier maken. NVB is partner van bouwnu.nl. 


NVBU

NVBU staat voor Noordelijke Vereniging voor de Burgerlijke- en Utiliteitsbouw. Er zijn ruim 120 bedrijven aangesloten bij de NVBU. Een deel van de bedrijven is werkzaam in de utiliteitsbouw (kantoren, ziekenhuizen, scholen, etc). Zij zijn uiteraard niet op bouwnu.nl te vinden.


OnderhoudNL

Bedrijven die gespecialiseerd zijn in gebouwonderhoud, kunnen zich aansluiten bij OnderhoudNL. Denk aan onderhoud, renovatie, isolatie, schilderwerk en glas. Voor consumenten biedt de OnderhoudNL garantie. Dit is een keurmerk voor gecertificeerde bedrijven.


UNETO-VNI

UNETO-VNI is de ondernemersorganisatie voor de installatiebranche en de technische detailhandel. Er zijn 2.350 bedrijven aangesloten. Vooral als je je woning wil verduurzamen, of de verwarmingsinstallaties wilt vervangen, kun je een UNETO-VNI lid treffen.


Stichting Klantgericht Bouwen (SKB)

SKB voert voor zo'n 100 bedrijven die seriematige nieuwbouwprojecten bouwen uitgebreide klanttevredenheidsonderzoeken uit. Deze bedrijven herken je aan het logo van SKB op hun profielpagina.