Aangesloten bij

Veel aannemers zijn aangesloten bij een branchevereniging. Een branchevereniging helpt zijn leden zich te ontwikkelen en te innoveren. In veel gevallen behartigt een vereniging de belangen van zijn leden door bijvoorbeeld mee te praten over nieuwe wetten en regels of door te lobbyen.

Een aannemer die lid is van een branchevereniging geeft aan dat hij op de hoogte is van de actuele ontwikkelingen binnen zijn vakgebied. Er zijn verschillende vakgebieden, ook binnen de woningbouw. Daarom heeft bouwnu.nl afspraken met een aantal branche- en vakverenigingen over het vermelden van lidmaatschappen. Je ziet aannemers vaak hun lidmaatschap promoten met stickers op werkbussen of met een logo op hun eigen website. Hieronder lees je wat die aansluiting bij een dergelijke vereniging inhoudt.

Bouwend Nederland

Bouwend Nederland is met ongeveer 4.300 leden de grootste branchevereniging voor de bouw. BNL behartigt de belangen van deze bouwbedrijven op landelijk, regionaal en lokaal niveau. Niet alle leden zijn werkzaam in de woningbouw. Er zijn ook lidbedrijven die werken aan wegen, bruggen of kantoren. Zij zijn uiteraard niet op bouwnu.nl te vinden. Bouwend Nederland is partner van bouwnu.nl. 


Bouwend Nederland Vakgroep GLAS

De bedrijven die zijn aangesloten bij Bouwend Nederland Vakgroep GLAS, leveren en monteren vlakglas voor je woning. Dit zijn voornamelijk ruiten. Sommige bedrijven leveren alleen aan zakelijke klanten, die glasbedrijven zijn niet op bouwnu.nl te vinden. Vakgroep GLAS is partner van bouwnu.nl. 


NEPROM

De NEPROM (Vereniging van Nederlandse Projectontwikkeling Maatschappijen) is in 1974 opgericht. Het doel van NEPROM is de samenwerking te bevorderen tussen overheid en ontwikkelaars bij de totstandkoming van vastgoedprojecten. Er zijn ongeveer 50 bedrijven aangesloten bij NEPROM.


AFNL

AFNL staat voor Aannemersfederatie Nederland Bouw & Infra. Het is een verzameling van een aantal kleinere branches. Er zijn in totaal ruim 1.800 bedrijven aangesloten bij AFNL.

Stichting Klantgericht Bouwen (SKB)

SKB voert sinds 2003 uitgebreide klanttevredenheidsonderzoeken uit voor zo'n 100 bedrijven die seriematige nieuwbouwprojecten realiseren. Deze bedrijven stellen zich kwetsbaar op naar hun kopers met als doel hun dienstverlening te verbeteren, wat de sector ten goede komt. De meeste SKB'ers zijn aangesloten bij een erkende garantieregeling. Je herkent SKB'ers aan het logo van SKB op hun profielpagina.


NVBU

NVBU staat voor Noordelijke Vereniging voor de Burgerlijke- en Utiliteitsbouw. Er zijn ruim 120 bedrijven aangesloten bij de NVBU. Een deel van de bedrijven is werkzaam in de utiliteitsbouw (kantoren, ziekenhuizen, scholen, etc). Zij zijn uiteraard niet op bouwnu.nl te vinden. NVBU-leden die in de woningbouw actief zijn, vind je wel op bouwnu.nl.


OnderhoudNL

Bedrijven die gespecialiseerd zijn in gebouwonderhoud, kunnen zich aansluiten bij OnderhoudNL. Denk aan onderhoud, renovatie, isolatie, schilderwerk en glas. Voor consumenten biedt OnderhoudNL garantie. Dit is een keurmerk voor gecertificeerde bedrijven.


UNETO-VNI

UNETO-VNI is de ondernemersorganisatie voor de installatiebranche en de technische detailhandel. Er zijn 2.350 bedrijven bij aangesloten. Vooral als je je woning wil verduurzamen, of de verwarmingsinstallaties wilt vervangen, kun je een UNETO-VNI lid treffen.


WoningBouwersNL (voorheen NVB)

WoningBouwersNL is een verenging voor projectontwikkelaars en bouwondernemers. Er zijn zo’n 100 bedrijven bij aangesloten. Het doel van WoningBouwersNL is leden ondersteunen zodat zij de ruimte krijgen om het mooiste vak ter wereld uit te oefenen: 'ons land dagelijks een stukje mooier maken'. WoningBouwersNL is partner van bouwnu.nl.