Partners

Bouwnu.nl is een initiatief van Stichting Klantgericht Bouwen (SKB). SKB is een stichting zonder winstoogmerk met bijna 15 jaar ervaring op het gebied van klanttevredenheidsonderzoeken onder kopers van nieuwbouwwoningen.
Naast de managementrapportage die voortkomt uit de onderzoeken worden reviews gevraagd aan consumenten en op bouwnu.nl getoond. Alle reviews voor nieuwbouw en verbouw zijn te vinden op bouwnu.nl. Bouwnu.nl wordt gesteund door meerdere partijen; allemaal hebben ze net als SKB als doel de prestaties van aannemers transparant te maken en de kwaliteit te verbeteren.


Bouwend Nederland

Bouwend Nederland is met ongeveer 4.300 leden de grootste branchevereniging voor de bouw en is actief ambassadeur van bouwnu.nl richting haar leden.

Bouwend NederlandMaxime Verhagen: “Reviews zijn niet weg te denken uit het dagelijks leven. Consumenten zijn zeer geïnteresseerd in de ervaring van anderen bij de selectie van een bouwbedrijf. Onderscheid op basis van kwaliteit is voor onze leden essentieel. Die kwaliteit moet dan wel zichtbaar en herkenbaar voor de klant worden gemaakt. Bouwnu.nl is daar als onafhankelijke site het platform voor.”

 


Bouwend Nederland Vakgroep GLAS

Bouwend Nederland Vakgroep GLAS is de werkgeversvereniging voor werkgevers die actief zijn in de vlakglasbranche. 

Glasbranche Organisatie GBO Cor WittekoekCor Wittekoek, secretaris van Bouwend Nederland, vakgroep GLAS: “Bouwnu.nl zien wij als een uitstekend platform waar consumenten de kwaliteit van de vakgroep GLAS gecertificeerde glaszetters kunnen bevestigen”. 

 

 


WoningBouwersNL (voorheen NVB)

WoningBouwersNL is een vereniging van woningbouwspecialisten die woningen ontwikkelen en bouwen. De vereniging bundelt de krachten van de WoningBouwers die zich bij haar aansluiten; van concept- of projectontwikkelaar tot ontwikkelende aannemer. 

Coen van Rooyen 1Coen van Rooyen: "Meer dan voorheen hebben deze bedrijven nu te maken met zaken als verduurzaming, nieuwe vormen van communicatie, ict-ontwikkelingen en niet te vergeten met een terecht veeleisender wordende woonconsument. Niet alleen veel beloven maar vooral ook waarmaken is daarbij waar het om gaat. Bouwnu.nl helpt consumenten hun juiste keuzes te maken door hen een compleet overzicht van alle aannemers én hun kwaliteiten te geven op basis van reviews. Alleen al om die reden steunt WoningBouwersNL bouwnu.nl van harte."


Bewuste Bouwers

Anneke Witte Bewuste Bouwers3Bewuste Bouwers heeft een gedragscode voor bouwbedrijven. Anneke Witte: "Een aannemer die zichzelf Bewuste Bouwer noemt houdt rekening met de omgeving, werkt veilig, heeft aandacht voor medewerkers, is milieubewust en werkt netjes. Bewuste Bouwers verzorgt al tien jaar audits en mysteriebezoeken op bouwplaatsen op het gebied van woningbouw, utiliteit en infraprojecten."

BouwGarant

BouwGarant is het grootste keurmerk in de bouw met ruim 1.400 aangesloten bouwbedrijven. 

rdg close

Rob de Groot, directeur van BouwGarant: “Behalve onze eigen kwaliteitseisen vinden wij het belangrijk dat consumenten hun ervaringen kunnen delen. Bouwnu.nl is het platform dat wij hiervoor gekozen hebben.”


SWK

Het Garantie- en Waarborgfonds in de bouw SWK bestaat 40 jaar. Deelnemers zijn grote en middelgrote bouwpartijen en is opgericht om de consument te beschermen. 

SWKEric Polman, algemeen directeur SWK: “Klantwaardering is een belangrijke graadmeter voor prestaties. Tevreden klanten zijn ambassadeurs voor het bedrijf en nieuwe klanten. Een onafhankelijke reviewsite zoals bouwnu.nl kan een belangrijke graadmeter zijn voor de waardering van de klant.”

 


Woningborg

Woningborg is gespecialiseerd in het borgen van kwaliteit van woningen op basis van garantievoorwaarden. En we verzekeren het risico van een aannemer die failliet gaat tijdens de bouw. We bouwen dan de woning af of verstrekken een schadevergoeding.

Woningborg directeur Wytzejan de Jong Wytzejan de Jong, algemeen directeur van Woningborg: “Bouwnu.nl geeft consumenten de mogelijkheid ervaringen met bouwondernemingen op brede schaal te delen. Wij geloven dat deze transparantie leidt tot betere kwaliteit in de bouw. Daarom vinden wij bouwnu.nl een belangrijk platform.“

 


NVBU

De Noordelijke Vereniging voor de Burgerlijke- en Utiliteitsbouw (NVBU) is ontstaan in Drenthe/Noord-West Overijssel en behartigt de belangen van bouwbedrijven die werkzaam zijn op het vlak van de burgerlijke- en utiliteitsbouw in Noordoost Nederland.

NVBU Jan JagerJan Jager, algemeen secretaris NVBU:
"Wij vinden het belangrijk dat consumenten hun ervaringen kunnen delen en daardoor inzichtelijk maken hoe zij een bouwbedrijf beoordelen. Hierdoor kunnen bedrijven zich verbeteren. Daarom hebben wij gekozen voor bouwnu.nl, een onafhankelijke reviewsite."


Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

Voor het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) is openheid en transparantie in de woningbouw belangrijk. Consumenten hebben een kennisachterstand op de bouw; een huis laten bouwen of verbouwen doe je immers niet elke dag. Door de ervaringen van consumenten op een onafhankelijke website zichtbaar te maken, wil BZK de positie van de consument versterken.

BZK heeft in 2014 een startsubsidie toegekend aan bouwnu.nl.