Naar nieuwsoverzicht

Is jouw tuin geschikt voor een frame zwembad

13 juli 2022

PARNTERCONTENT - Een zwembad in de tuin is voor veel mensen een droom, zeker met deze temperaturen! Dan hebben we het natuurlijk niet over een opblaas-zwembadje maar over een zwembad waar echt in gezwommen kan worden en waar de kinderen op een warme zomerdag lekker in kunnen springen. Zo’n zwembad wordt een frame zwembad genoemd en hier lees je hoe jij zo’n familiezwembad in je tuin kunt zetten. 

Wat heb je nodig?

Houd er qua ruimte rekening mee dat je meer nodig hebt dan alleen een zwembad. Bij grote zwembaden is het belangrijk dat je ook een zwembadpomp aanschaft. Een groot zwembad moet namelijk wel schoon blijven en goed gereinigd worden zodat jij en je familie er de hele zomer plezier van kunnen hebben. Veel zwembaden met een frame worden verkocht met een pomp erbij. Als dit niet het geval is, schaf er dan zelf zeker eentje aan. Wanneer je zelf een pomp uitzoekt, let dan op de capaciteit, de pomp moet voldoende kracht hebben voor de grootte van het zwembad. Ook het trappetje is iets dat je niet mag vergeten. Als deze niet inbegrepen zit bij het zwembad dat je koopt, is het handig om te kijken naar een trappetje dat het makkelijker maakt om in en uit het zwembad te klimmen.

zwembadvlonders

Vorm van het zwembad

In veel gevallen zal de juiste vorm afhangen van jouw voorkeur en van de grootte van je tuin. Er zijn rechthoekige, vierkante maar ook ronde zwembaden te krijgen. Ook is het zwemgemak van belang. Als jij graag echt een beetje heen en weer wilt kunnen zwemmen in het zwembad, is een rechthoekig zwembad waarschijnlijk de beste optie. Een zwembad van deze vorm is ook handig om naast de een muur of in de hoek van je tuin neer te zetten. Een rond zwembad is mooier wanneer deze centraal in de tuin wordt geplaatst. Om het helemaal af te maken en het echte zwembadgevoel te creëren kun je vlonderplanken rond het zwembad plaatsen om het een mooi geheel te maken.

De juiste plek voor je zwembad

Voordat je het zwembad in je tuin neerzet is het belangrijk de juiste plaats voor het zwembad uit te zoeken. Zet het zwembad neer op een plek waar het waterpas staat. Je wilt niet dat het zwembad neergezet wordt op een plaats in de tuin waar het schuin afloopt. Het plaatsen en opzetten van het zwembad zal zo’n twee à drie uur in beslag nemen. Dat is eigenlijk heel weinig tijd voor iets waar je de rest van de zomer plezier van zult hebben. Vergeet niet dat je na de zomer het zwembad ook weer moet opbergen en je hier ruimte voor moet hebben.