Naar nieuwsoverzicht

Ook een kleine tuin kan gezellig zijn!

10 oktober 2023

Misschien herken je de frustratie wel: je kijkt in een tuin interieurblad of een tv-programma waarin ze alleen maar inspiratie geven voor grote tuinen. Jij hebt alleen een kleine tuin, waar die inrichting helemaal niet in past. Dat kan best frustrerend zijn. Toch hoef je de hoop niet op te geven. Ook een kleine ruimte kan je functioneel, maar leuk inrichten. Lees hier inspirerende ideeën om jouw tuin zo efficiënt mogelijk in te richten én even gezellig als een grote tuin. 

tuin

Begin bij de basis

Voordat je te snel van start gaat, kan je beter eerst een plan maken voor de inrichting van je tuin. Start daarom eerst bij de basis: welke kleuren wil je graag terugbrengen in jouw tuin? Door er twee of drie te kiezen ontstaat er een samenhangend geheel in de tuin. En, door voornamelijk lichte kleuren te kiezen, zoals pasteltinten, kan je tuin ook nog eens ruimer lijken dan hij daadwerkelijk is. Dit effect kan je ook bereiken door spiegels te plaatsen in je tuin. Je kan er bijvoorbeeld een ophangen aan je schutting of op de muur om extra diepte te creëren in je tuin. 

Gezelligheid creëren kan simpel

Een fijne huiselijke sfeer kan je op allerlei manieren tot stand brengen. Naast groene planten en kleurrijke bloemen uit te kiezen, kan je ook nadenken over vrolijke plantenpotten. Ook zou je je planten kunnen ophangen aan de schutting of aan een haakje met gevlochten touwen voor een bohemian effect. Zo komt er bovendien ruimte vrij op de grond, waardoor je kleine ruimte niet te vol raakt. Andere leuke accessoires voor in je tuin zijn bijvoorbeeld lantaarns, schattige vogelhuisjes of gezellige verlichting. Pas wel op met het kopen van buitenkleden: deze kunnen een ruimte optisch kleiner laten lijken. 

Goed nadenken over meubels

Tuinmeubels nemen verreweg de meeste ruimte in beslag. Daarom is het een slimme keuze om naar meubelstukken te gaan die je makkelijk kan verplaatsen en daardoor op meerdere plekken passen in een kleinere tuin. Gelukkig is er een groot aanbod van tuinfauteuils die hier perfect voor geschikt zijn. Dit betekent overigens niet dat er geen grotere meubels bestaan die niet zouden kunnen passen. Er zijn genoeg tuinbanken voor 4 personen die ook geschikt zijn voor kleinere ruimtes. Deze zijn zelfs geschikt voor een balkon en bovendien komen ze in allerlei kleuren en materialen. Op deze manier passen ze niet alleen bij jouw tuin maar ook jouw smaak en stijl. 

 

Door: Advertorial