Naar nieuwsoverzicht

Vlonderplanken kopen voor terras in de tuin

27 februari 2024

Vlonderplanken kun je gebruiken voor het creëren van een sfeervol terras in de achtertuin. Ook kun je er een dakterras mee definiëren, of een robuuste steiger mee aan het water maken. Je boot kun je dan eenvoudig aan de steiger leggen. Er is een ruim assortiment aan vlonderplanken beschikbaar, waaruit je een keuze kunt maken. Er zijn verschillende soorten vlonderplanken verkrijgbaar, variërend van goedkope planken tot meer luxere varianten. Zo zijn er altijd wel planken die uitermate geschikt zijn voor jouw tuin, die passen bij de uitstraling die je wilt realiseren. Je kunt kiezen uit gladgeschaafde planken of juist grovere exemplaren. Ook het soort hout waarvan de planken zijn gemaakt, verschillen. Hierdoor kun je hout van jouw voorkeur kiezen en een prachtig terras opbouwen.

Meertje

Duurzame vlonderplanken

Wanneer je wilt profiteren van vlonderplanken met een langere levensduur, dan zijn hardhoutenvlonderplanken uitermate geschikt. Deze houtsoort heeft een duurzaamheidsklasse 1-2, wat aangeeft dat deze planken voor langere tijd in uitstekende conditie blijven verkeren. Bovendien nemen hardhouten planken weinig vocht en vuil in zich op, waardoor ze lang mooi blijven.  Ook kennen dergelijke planken weinig werking, waardoor het terras recht blijft en niet zal buigen door invloeden van het weer. Hardhout is afkomstig uit de tropen, uit landen als Indonesië en Brazilië en heeft een levensduur van tenminste 20 tot 25 jaar. Het hardhout kent weinig onderhoud waardoor het eveneens een gewilde kandidaat is. Het hout is uitermate geschikt voor het aanleggen van terrassen.

Geprofileerde vlonderplanken

Vlonderplanken zijn een belangrijk onderdeel van het buitengoed en dit wil je uiteraard in uitstekende conditie behouden. Met de juiste materialen maak je eenvoudig een terras in de achtertuin en kun je jarenlang genieten van een professioneel gebouwde constructie. Hardhouten geprofileerde vlonderplanken zijn 2,5 centimeter dik en hebben een breedte van 14,5 centimeter. De vlonderplanken zijn echter in verschillende lengtes verkrijgbaar. Met dit type vlonderplanken is eenzelfde uitstraling te realiseren als met eiken planken. Hardhouten vlonderplankengaan echter ook onbehandeld jaren mee. Wanneer de planken echter worden geïmpregneerd, verleng je de levensduur nog eens met tenminste 5 extra jaren. Het hout kan worden behandel met een olie of een beits.

Juiste materialen bestellen

Je wilt de juiste materialen voor het klussen in de achtertuin vinden, zodat je zekerheid hebt dat het terras lang zal meegaan. Je kunt kiezen voor hardhouten vlonderplanken, maar ook voor een andere houtsoort. Zo zijn er naaldhout vlonderplanken, waaronder lariks Douglas, vuren of grenenhout. Geïmpregneerde naaldhoutvlonderplanken zijn over het algemeen goedkoper dan vlonderplanken van hardhout.  Voor elk budget vind je zo geschikte vlonderplanken waarmee een terras in de achtertuin is te realiseren.  Met de juiste materialen en behandeling gaat het hout jarenlang mee en zul je lang profijt hebben van jouw aankoop. Afhankelijk van de uitstraling kun je kiezen uit een ruim assortiment aan vlonderplanken van verschillende houtsoorten. Geniet van heerlijke avonden op een houten terras of bouw een steiger voor jouw boot. Alles is mogelijk met vlonderplanken van uitstekende kwaliteit.

 

Door: Advertorial