Naar nieuwsoverzicht

Verklein de kans op inbraken met een oplegslot

5 september 2022

PARTNERCONTENT - Het grootste deel van de huishoudends in Nederland heeft een ‘normaal’ slot op de voordeur. Het idee heerst dat dit voldoende is om je woning te beschermen tegen een inbraak. Helaas is dat niet altijd het geval. Dergelijke sloten zijn voor de meeste inbrekers geen enkele uitdaging en in no-time geforceerd. Wil jij het een inbreker een stuk lastiger maken, kies dan voor een oplegslot. Zeker nu je toch al bezig bent met nieuwbouw of verbouw. We leggen je er alles over uit… 

Wat is een oplegslot? 

Een oplegslot is een slot voor optimale beveiliging van je deur; je herkent het aan het SKG-keurmerk. Je kunt het gebruiken als ‘extra slot’, of als een ‘opzichzelfstaand slot’. Waar normaliter het slot ‘in’ de deur wordt geplaatst, is dit met een oplegslot niet het geval. Gezien het plaatsen van een slot een dusdanige expertise behoeft, is het verstandig hiervoor een slotenmaker in te schakelen. Doe je dit zelf en beschik je niet over de juiste kennis, dan kan dit ervoor zorgen dat je schade aanricht en dat het alsnog door een slotenmaker moet worden hersteld.

oplegslot

Oplegslot met een vaste cilinder

Oplegsloten zijn er in verschillende varianten; met een vaste cilinder en met een losse cilinder. Kies je voor een vast cilinder, dan moet je het slot in zijn volledigheid demonteren. Doordat het slot bestaat uit één geheel, dien je alle schroeven los te draaien waarmee je huidige slot zit bevestigd. Waarna dit gebeurt is, kun je het slot eenvoudig loshalen en het nieuwe slot op de deur plaatsen. Je schroeft deze vervolgens weer vast en controleert of de beide schoten (dag en nacht) in de huidige, al reeds bestaande, sluitkom vallen.

Oplegslot met een losse cilinder

Heb jij een oplegslot met losse cilinder, dan hoef je alleen de cilinder te vervangen. Dit kun je eenvoudig zelf doen, toch is het raadzaam dit door bijvoorbeeld Slotenmaker Amsterdam te laten doen. Vooral wanneer de cilinder niet in één keer past, zal wat bijgeschaafd moeten worden. Bovendien weet je dan ook gewoon zeker dat alles op de juiste manier wordt bevestigd en hoef je niet bang te zijn dat je slot alsnog makkelijk geforceerd kan worden.