Beoordeel deze aannemer Klik hier

Gemiddelde scores

Orde en netheid 7,6

Afspraken nakomen 8,0

Vakmanschap 8,5

Advies 7,6

Communicatie 7,6

Prijs/kwaliteit 7,4

Reviews voor Knaap Maatwoningen B.V.

  0-2 2-4 4-6 6-8 8-10

Grijze scores zijn minder recent en tellen niet mee in de totale score i

2 mei 2022

Fabian en Leonie, Hendrik Ido Ambacht

Nieuwbouw: Vrijstaande woning

Hele goede en professionele aannemer
Vorige week is ons mooie huis opgeleverd door Knaap. We zijn heel erg tevreden over het verloop van de bouw. Vanaf het eerste moment is het contact en de communicatie is met Knaap heel prettig verlopen. Onze contactpersonen (Jonathan en Daphne) begeleidden het proces top! Nauwkeurig, vriendelijk en persoonlijk. Ook op de bouw is alles goed verlopen. De bouwers werken heel nauwkeurig en hebben veel ervaring. Kortom, wij kunnen deze aannemer zeker aanraden voor de bouw van je huis!

JA, ik geef deze aannemer een aanbeveling.

Orde en netheid 10

Afspraken nakomen 8

Vakmanschap 10

Advies 10

Communicatie 10

Prijs/kwaliteit 8

9,0

5 april 2022

Tom en Olga, Zevenhuizen

Nieuwbouw: Vrijstaande woning

Van ontwerp tot sleuteloverdracht een zeer fijn bouwtraject gehad!
Na het 1e gesprek met Knaap sprak ons de manier van bouwen in een bouwteam enorm aan! We wilden dit traject graag samen doen, en hoe fijn is het om dan met de aannemer en architect tegelijkertijd aan tafel te zitten. Onze woonwens was wat puzzelen op ons bouwkavel, maar het voorstel van de architect was direct super en oversteeg onze verwachtingen qua woonoppervlak. Daarbij bleven we binnen budget dus we konden al vrij snel naar de voorbereidingen van de bouw. Gedurende de voorbereidingen en tijdens de bouw werden we erg goed geholpen in het maken van keuzes en wat daarbij de voor-/nadelen waren. Hierdoor konden we zelf snel gerichte keuzes maken en alles geleidelijk door het bouwtraject heen, heel relaxed dus! Tijdens uitvoering was er een zeer korte lijn met de werkvoorbereiding wat erg prettig werkte. Altijd vriendelijk en welwillend om de extra stap voor ons als klant te zetten! En ook op de bouwplaats was er altijd iemand van Knaap aanwezig die erg betrokken was bij het project. Van ruwbouw tot afwerking, alles moest correct en netjes zijn. Daarbij geen gekke meerwerken ontvangen dan alleen onze eigen extra wensen. Uiteindelijk heeft de secure en nette bouwwijze bij oplevering geresulteerd tot nagenoeg geen opleverpunten. Kwalitatief zeer mooi werk geleverd in een gekke bouwperiode qua leveringen en prijzen. De voortgang van werkzaamheden door leveranties was het enige frustratiepunt gedurende de bouw, maar dit lag soms ook buiten de invloedsferen van Knaap. Wekelijks werd er een geupdate werkschema opgestuurd waardoor je altijd goed op de hoogte was van de werkzaamheden.

JA, ik geef deze aannemer een aanbeveling.

Orde en netheid 9

Afspraken nakomen 9

Vakmanschap 9

Advies 8

Communicatie 9

Prijs/kwaliteit 8

9,0

3 april 2022

Sonja en Peter, Rotterdam

Nieuwbouw: Vrijstaande woning

Betrouwbare partner voor de bouw van ons huis
Jaren geleden kwamen we bij Jack aan tafel voor een ontwerp van ons droomhuis. Alles was klaar en berekend, toen bleek dat we de kavel na loting niet kregen. Vervolgens zijn we jaren later ingeloot voor een nog mooiere en grotere kavel. Het ontwerp was niet passend hiervoor, dus zijn we weer helemaal opnieuw begonnen. Met alle geduld is Jack weer met ons aan de slag gegaan. Het ontwerp van de architect (Van der Padt) sloot niet aan op onze wensen en hebben we zelf aangepast. Daarna is de bouw begonnen. We kregen Daphne als begeleider in het traject, zij heeft ons top geholpen met een goede planning, snelle en fijne communicatie en altijd vriendelijk. Jack en Daphne zijn toppers :-) Er waren een paar onderaannemers waar we niet zo blij mee waren en dat heeft wel voor wat frustratie gezorgd. Lastige partijen die (vanwege de luxe van teveel werk) ook niet zomaar deden wat wij of Knaap wilden. Desondanks is Daphne onvermoeibaar hier achterheen blijven zitten. Ons huis is inmiddels klaar en we zijn er ontzettend blij mee! We raden Knaap zeker aan als bouwer, mochten wij ooit weer een huis willen bouwen dan bellen wij ze zeker weer op!

JA, ik geef deze aannemer een aanbeveling.

Orde en netheid 10

Afspraken nakomen 10

Vakmanschap 10

Advies 8

Communicatie 10

Prijs/kwaliteit 8

10

17 maart 2022

Wilma, Pijnacker

Nieuwbouw: Vrijstaande woning

Enthousiast over onze keuze voor Knaap Maatwoningen
Vier jaar geleden leverde Knaap ons vrijstaande woonhuis op. De bouw verliep volgens planning en gedurende het bouwproces zijn we goed op de hoogte gehouden van de voortgang. Ons contact met de uitvoerder en medewerkers verliep soepel en gedurende het bouwtraject was er ruimte voor kleine aanpassingen die gunstig waren voor het eindresultaat.

JA, ik geef deze aannemer een aanbeveling.

Orde en netheid 9

Afspraken nakomen 9

Vakmanschap 10

Advies 9

Communicatie 9

Prijs/kwaliteit 10

9,0

13 maart 2022

Miranda, Naaldwijk

Nieuwbouw: Vrijstaande woning

Zeer tevreden !
Vorig jaar hebben wij een woning door Knaap Maatwoningen laten bouwen en vanaf het eerste moment was de communicatie goed, er wordt goed meegedacht, ook als er van hun kant iets aangepast moet worden levert dat geen problemen op. Op de bouw wordt heel netjes gewerkt, dit in tegenstelling tot wat wij om ons heen gezien hebben van de grotere bouwbedrijven. Zeer prettige communicatie met de mannen op de bouw, zelfs het moment van oplevering aanpassen was geen probleem. Als wij ooit weer een huis zouden laten bouwen, dan zouden we dit zeker weer door knaap laten doen !

JA, ik geef deze aannemer een aanbeveling.

Orde en netheid 9

Afspraken nakomen 10

Vakmanschap 10

Advies 9

Communicatie 9

Prijs/kwaliteit 9

9,0

1 maart 2022

Anoniem, Zevenhuizen

Nieuwbouw: Vrijstaande woning

Goed meegedacht en gerealiseerd
Fijne samenwerking en goed geluisterd zodat onze woonwensen vervuld zijn. Uitstekend meegedacht zodat we nu een woning hebben die zelfs nog extra energie oplevert. Fijne medewerkers op de bouw en volgens planning opgeleverd.

JA, ik geef deze aannemer een aanbeveling.

Orde en netheid 8

Afspraken nakomen 10

Vakmanschap 10

Advies 10

Communicatie 10

Prijs/kwaliteit 10

10

14 februari 2022

Cor, Den Haag

Nieuwbouw: Tussenwoning/hoekwoning

Bijzonder onsympathieke communicatie
Wat een spijt hebben wij van het werken met deze partij. Betreft: Vroondaal Communicatie: Over voortgang en planning wordt vrijwel niets gezegd, zelfs niet als er herhaaldelijk om gevraagd wordt, wat een complete maling aan de situatie van de opslag en inhuur van keukens/vloerbedekking/loodgieters/etcetera laat zien, aangezien die zo niet te plannen is, waardoor je na oplevering nog lange tijd kwijt zult zijn voor je ook echt in je huis kan wonen. Bouwsnelheid: start heiwerk in september 2020, verreweg de langzaamste aannemer van de verschillende aannemers die werken aan de verschillende projecten van Vroondaal. Klantvriendelijkheid: niet aanwezig Bouwkwaliteit: De sleutel is nog niet overhandigd. Situatie: inmiddels zijn we in deze veelbewogen tijd ver verhuisd, dus het huis wordt na oplevering verkocht. Hiervoor is het nodig om even de deur voor 5 minuten open te doen, zodat een taxateur een rapport kan maken voor de bank van de nieuwe kopers. Zelfs als je aangeeft dat je de woning al voor 100% betaald hebt. Dit is te veel moeite voor Knaap, zelfs na escaleren naar de directie, krijg je verwijten terug dat het inkijkmoment is "misbruikt" om bezichtiging mogelijk te maken. Conclusie: onze indruk van Knaap is dat zij het prima vinden om de langzaamste te zijn in een heel gebied waar alle andere aannemers aanzienlijk sneller zijn. De doorlopende kosten van de consument lijkt Knaap geen probleem te vinden. Pluspunt: de facturen heb je heel snel binnen, en dienen altijd binnen 14 dagen betaald te worden. Ze hanteren dus wel érgens een stricte planning.

Orde en netheid 2

Afspraken nakomen nvt

Vakmanschap nvt

Advies nvt

Communicatie 1

Prijs/kwaliteit 2

1,0

7 februari 2022

Fam. Bloemhoff, Rotterdam

Nieuwbouw: Vrijstaande woning

Prettige bouwtijd, prachtig resultaat
Eigenlijk liepen we op de bonnefooi binnen bij Knaap voor een oriënterend gesprek over de bouw van een huis op het kavel waar wij een optie op hadden. We werden op een heel prettige manier te woord gestaan en hadden vanaf het begin een goed gevoel. Eigenlijk hebben we toen direct de keus gemaakt voor Knaap en zijn niet verder gaan 'shoppen'. Achteraf gezien is het ook heel fijn om samen te werken met een aannemer die in de buurt zit, want ongemerkt kom je er nog regelmatig over de vloer. Aan de hand van onze foto's, ideeën en bouwbudget werd er een inschatting gemaakt van de haalbaarheid en werd door Knaap een keuze gemaakt voor een architect die het best aansloot bij de wensen die wij hadden (van der Padt). Na verschillende teken- en overlegsessies hebben wij samen met Knaap en de Architect ons droomhuis op papier weten te krijgen. Hierbij wordt door Knaap/Jack Allart goed meegedacht en geadviseerd. Net voordat de bouw zou starten werd door de gemeente Rotterdam uit het niets de vergunningsaanvraag afgekeurd, terwijl er in de vooronderzoeken bij de Gemeente niets naar voren was gekomen. Dit was uiteraard een flinke domper en dit zou betekenen dat we weer van voor af aan konden beginnen, je kunt immers niet even een meter van je huis afhalen. Vervolgens werd vanuit Knaap, de architect en vanuit ons alles in het werk gesteld om de gemeente te overtuigen van ons gelijk. Een beetje morrend en zonder ons daadwerkelijk in het gelijk te stellen, is de gemeente uiteindelijk toch overstag gegaan en konden we met een beetje vertraging alsnog beginnen met de bouw. Tijdens de bouw werden we goed op de hoogte gehouden en kregen we regelmatig een bouwplanning waar exact instond wat er de komende weken stond te gebeuren. We zijn zeer tevreden met het resultaat en wonen inmiddels met veel plezier in ons nieuwe huis.

JA, ik geef deze aannemer een aanbeveling.

Orde en netheid 9

Afspraken nakomen 9

Vakmanschap 10

Advies 9

Communicatie 9

Prijs/kwaliteit 9

9,0

4 februari 2022

Patrick & Sabine, Zevenhuizen

Nieuwbouw: Vrijstaande woning

Van kundige begeleiding tijdens ontwerp en offerte naar bouwen volgens plan zonder verrassingen
OFFERTEFASE Initieel riep de inzet van een eigen architect door van der Knaap wat twijfel bij mij op. Verkoper van van der Knaap zit bij alle ontwerp gesprekken. En dat werkt eigenlijk alleen maar goed. Er wordt vooraf geinventariseerd wat de functionele en praktische woonwensen zijn, die tijdens een eerste gesprek met de architect worden doorgesproken. Van der Knaap toetst tijdens dat gesprek de technische en daarmee financiele haalbaarheid. Ontwerp viel in een keer in de smaak en de offerte leverde geen verassingen op. Wij hebben er voor gekozen om alle besluiten die tijdens de bouw gemaakt kunnen worden voor de start van de bouw te maken. Zodat er ook tijdens de bouw geen verrassingen ontstaan omdat je toevallig het deurbeslag van €2000 per deur hebt gekozen en je 15 deuren in je ontwerp hebt. Dit maakt het ook voor van der Knaap makkelijk omdat er direct gepland kan worden en het bestek aan bouwmaterialen ruim voor bestellen compleet is. BOUWFASE Bouw van ons huis is van start tot het eind volgens plan verlopen. Om de maand krijg je een nieuwe bouwplanning opgestuurd die iedere week klopt. Er wordt met diverse onderaannemers gewerkt tijdens de bouw waar de uitvoerder bij van der Knaap zelf in dienst is. Die let goed op de planning en levert vakwerk. Neemt contact op als ie ergens over twijfelt in de afwerking en is goed benaderbaar tijdens de bouw. Zette af en toe wat te drinken in de koelkast en kwam iedere week even kijken en werd er altijd even tijd gemaakt omde voortgang door te nemen. Erg prettig! Wij hebben er voor gekozen om meerwerk als stucen, verven, behangen, aanleg verlichting en voorbereiden keuken bij van der Knaap onder te brengen. Hiervoor rekent van der Knaap een opslag die de overweging waard is. Al deze activiteiten worden in de planning mee genomen en volgens de zelfde kwaliteit als de eigen werkzaamheden opgeleverd. Het team van van der Knaap heeft fantastisch werk geleverd en zijn ook na de oplevering goed bereikbaar voor restpunt.

JA, ik geef deze aannemer een aanbeveling.

Orde en netheid 9

Afspraken nakomen 9

Vakmanschap 10

Advies 8

Communicatie 9

Prijs/kwaliteit 8

9,0

26 september 2021

André, Den Haag

Nieuwbouw: Vrijstaande woning

Goede kwaliteitsbouwer die luistert
Van der Knaap is een goede bouwer van het begin tot het eindtraject. Je ziet aan alles dat men kwaliteit nastreeft. Tijdens de bouw een zeer goede klik met de voorman die goed luisterde en kwaliteit levert. Ook het begeleidingstraject ging goed en prettig. Uiteraard waren er opleverpunten, maar deze zijn allemaal goed opgeleverd. Punten van aandacht: - in voortraject een completer overzicht geven van bepaalde kosten die (1) er onvermijdelijk aankomen (2) waar de opdrachtgever een keuze heeft (maw: probeer bij bouwovereenkomst zoveel mogelijk duidelijk te hebben voor de opdrachtgever) - betere communicatie tussen bouwer en architect. Bepaalde problemen/uitdagingen kwamen te laat aan het licht (bijv. lift, afvoerkanalen en na oplevering verschil a/d buitenkant normale en kant/kier raam) - goed onderaannemers, behalve de stucadoor. - je merkt dat v/dr Knaap het druk heeft waardoor het soms (te) lang duurde met antwoorden op mails - tijdens bouw rond te huis iets te rommelig

JA, ik geef deze aannemer een aanbeveling.

Orde en netheid 6

Afspraken nakomen 9

Vakmanschap 9

Advies 6

Communicatie 7

Prijs/kwaliteit 7

8,0