Beoordeel deze aannemer Klik hier

Gemiddelde scores

Orde en netheid 9,1

Afspraken nakomen 9,1

Vakmanschap 9,3

Advies 9,4

Communicatie 8,7

Prijs/kwaliteit 8,9

  0-2 2-4 4-6 6-8 8-10

Grijze scores zijn minder recent en tellen niet mee in de totale score i

11 februari 2021

Familie Smeding, Utrecht

Verbouw: Aanbouw/dakopbouw

Deskundige, betrokken en betrouwbare aannemer die
Aanbouw woonkamer Jan van de Meer heeft bij ons een aanbouw gerealiseerd op de benedenverdieping. Vooraf werd actief meegedacht met de mogelijkheden en alternatieven. Ook tijdens de verbouwing dacht hij mee over de uitvoering en een zo mooi mogelijk resultaat. Heel prettig. Jan gaat in een rap tempo aan de slag en werkt flink door. Hij heeft duidelijk verstand van zaken en een hoge kwaliteitsnorm. Daardoor hebben wij met vertrouwen de verbouwing uit handen gegeven. Ook netjes in het contact met de buren tijdens de verbouwing. Wij zijn zeer tevreden!

JA, ik geef deze aannemer een aanbeveling.

Orde en netheid 8

Afspraken nakomen 8

Vakmanschap 10

Advies 10

Communicatie 8

Prijs/kwaliteit 9

9,0

3 januari 2021

Angelique van Hees-Wilderink, Bodegraven

Verbouw: Indelingswijziging, Keuken, Badkamer

Twee verbouwingen gedaan bij ons; dat zegt genoeg.
Jan en Marcel maken duidelijke afspraken en komen deze na. Als ze eenmaal gestart zijn werken ze door zonder onderbreking. Er is dus een goede planning van de uit te voeren werkzaamheden. Ze denken mee en komen vaak tot goede oplossingen. Bij onze eerste verbouwing was hij niet de goedkoopste, maar zeker ook niet de duurste. Gewoon waar voor je geld. Zijn onderaannemers zijn prima al moet je soms even in de gaten houden of er precies uitgevoerd wordt zoals je het hebben wil. Als er zaken niet goed verlopen wordt het netjes opgelost. Het is niet voor niets dat we bij onze tweede verbouwing weer bij van der Meer zijn uitgekomen.

JA, ik geef deze aannemer een aanbeveling.

Orde en netheid 9

Afspraken nakomen 10

Vakmanschap 9

Advies 10

Communicatie 9

Prijs/kwaliteit 9

9,0

27 oktober 2020

Joost, Woerden

Verbouw: Aanbouw/dakopbouw, Indelingswijziging, Garage/schuur, Vloer, Keuken, Badkamer

Prettige en kundige vakman(nen) die oprecht betrokken zijn
Ontwerp/offerteproces Het bouwproces start met het maken van plannen. Jan heeft goed begrepen wat wij wilden en dit omgezet naar bouwkundige vereisten. Hij heeft ons daarbij gerichte feedback gegeven en is met eigen alternatieven of aanvullingen gekomen (die we ook ter zijde mochten leggen als we er geen behoefte aan hadden). Hij heeft de tijd genomen om met ons tot een goed plan te komen. Daarbij wreekt zich soms wel dat wij echt geen bouwverstand hebben en dit in de communicatie soms tot ruis leidt. Jan is zeker bereid 'af te dalen' tot Jip en Janneke taal, maar kan hierin soms nog iets meer levelen met zijn klant; met meer aandacht voor visualisatie dan bouwtechnische maatvoering. Bouwproces De start van de bouw liep iets vertraging op, maar de einddatum is gehaald. Gedurende het bouwproces verliep het contact plezierig, ook met collega's en ondernaannemers. Allen zijn keurig omgegaan met onze eigendommen, zowel bestaand als nieuw aangebracht. Hoewel een aantal leveranciers minder communicatief en snel is in zijn handelen, dit verdient aandacht maar lijkt inherent aan de sector, want doet zich breed voor bij allerhande leveranciers (communicatie en afspraak = afspraak lijkt niet sterkste punt). Bij Jan is overigens afspraak zeker wel afspraak! Resultaat en nazorg Het resultaat is geheel conform onze bedoeling en verwachting en wordt door vrienden en familie erg mooi gevonden. We krijgen veel complimenten voor gemaakte keuzes en uitvoering. Hij is transparant in kosten, ook bij meer- en minderkostenoverzichten. En is bereid om problemen die zich - ook kort na oplevering openbaren - netjes op te lossen. Al met al zeker aan te bevelen aannemer!

JA, ik geef deze aannemer een aanbeveling.

Orde en netheid 10

Afspraken nakomen 9

Vakmanschap 10

Advies 10

Communicatie 9

Prijs/kwaliteit 9

9,0

2 oktober 2020

Leon, Bergambacht

Verbouw: Aanbouw/dakopbouw, Indelingswijziging, Badkamer

Waarschuwing voor deze aannemer
We zijn voornemens een procedure te starten tegen deze aannemer. Een advies: Als de aannemer aangeeft dat iets niet kan of iets niet bestaat, dan betekent dat dit niet bij zijn leveranciers beschikbaar is (en hij er zelf dus minder aan verdient). Een voorbeeld: De aannemer had de verkeerde kleur voeg in de aanbouw aangebracht. Toen hij er op gewezen werd stelde hij dat de kleur niet meer bestaat. Na lang aandringen is de voeg verwijderd en de juiste kleur aangebracht. Zeer slordig overigens met veel sporen op de bakstenen. Ook werden er kapotte dakpannen op het dak gelegd. Dit kwam volgens hem door het bakproces en als de dakpannen hoog liggen zie je het niet (in ons geval lagen de eindpannen wel in het zicht). Na aandringen zijn te toch vervangen. De aannemer heeft ook plafonds scheef aangebracht. Hier werd ter stelling gebracht dat een afwijking van 0,7 mm per meter binnen de tolerantiegrens valt. De aannemer stelt zijn eigen mening voorop de daadwerkelijke bouweisen. De communicatie verliep moeizaam. De aannemer werd snel boos als hij op zijn fouten werd gewezen. Er moest veel druk worden uitgeoefend om de gebreken te laten herstellen. Een greep uit de gebreken: doorgezaagde vloerverwarming, krassen op nieuwe onderdelen, scheve plafonds, geforceerde deuren, zeer slordig voegwerk en rommelige afwerking. De aannemer is erg geprikkeld door geld. Een scheef plafond is na de oplevering geconstateerd, maar de aannemer wil deze niet vergoeden terwijl hij voor een ander scheef plafond (die voor de oplevering wel is geconstateerd) eerder wel een vergoeding heeft gegeven. Een procedure is daarom nodig. Kortom, geloof zeker niet alles van deze aannemer. Controleer iedere stap. Houdt een termijn achter voor gebreken die later aan het licht komen. Niet goed geld terug, gaat bij deze aannemer niet vanzelf. Van al het bovenstaande en meer heb ik foto’s en briefwisselingen. Indien gewenst kunnen deze worden ingezien. U kunt mij bereiken via lpdewit87@gmail.com.

Orde en netheid 4

Afspraken nakomen 4

Vakmanschap 5

Advies 5

Communicatie 2

Prijs/kwaliteit 4

4,0

30 juni 2020

Dirk, Utrecht

Verbouw: Dakkapel/dakraam, Aanbouw/dakopbouw

Kwaliteit, deskundig en communicatief
Jan van de Meer en collega's hebben de dakconstructie van onze hoekwoning met 1,0 meter verhoogd en vier dakkapellen geplaatst. Hiermee werd de vliering een geheel nieuwe woonlaag met twee slaapkamers en een badkamer. Een behoorlijke ingreep, zowel constructief als in de afwerking. Alles is conform afspraak uitgevoerd. Met extra wensen die wij tijdens de verbouwing kenbaar maakten werd flexibel omgesprongen. Het afwerkingsniveau is erg goed. Een verbouwing grijpt in op de persoonlijke levenssfeer, maar al met al viel de 'overlast' mee, doordat bouwafval, gereedschap etc. telkens netjes werd opgeruimd. Wij zijn zeer tevreden met het resultaat en krijgen veel complimenten uit de buurt.

JA, ik geef deze aannemer een aanbeveling.

Orde en netheid 10

Afspraken nakomen 10

Vakmanschap 10

Advies 10

Communicatie 10

Prijs/kwaliteit 10

10

27 maart 2020

Jeroen, Utrecht

Verbouw: Indelingswijziging, Keuken, Badkamer, Isoleren (deel) woning, Beglazing en kozijnen

Betrouwbare professionele ondernemer
In de periode december 2019 - maart 2020 heeft Marcel van der Meer mijn bedrijfsruimte omgebouwd tot 2 complete appartementen. Ze houden zich keurig aan de afspraken, komen met goede tips en leveren net werk. Heel professioneel. Ik kan dit bedrijf van harte aanbevelen.

JA, ik geef deze aannemer een aanbeveling.

Orde en netheid 10

Afspraken nakomen 10

Vakmanschap 10

Advies 10

Communicatie 10

Prijs/kwaliteit 10

10

18 maart 2020

Nico, Kamerik

Verbouw: Aanbouw/dakopbouw

Prettige samenwerking, denken in oplossingen en goede kwaliteit.
Door korte lijnen (opdrachtgever/aannemer/onderaannemers) wordt er snel geschakeld. Hierdoor verloopt het hele proces soepel en naar tevredenheid. Er wordt netjes gewerkt en met kwaliteitsproducten. Het eindresultaat is erg mooi geworden.

JA, ik geef deze aannemer een aanbeveling.

Orde en netheid 9

Afspraken nakomen 9

Vakmanschap 9

Advies 9

Communicatie 9

Prijs/kwaliteit 9

9,0

27 januari 2020

Fam. Arensman, Woerden

Verbouw: Aanbouw/dakopbouw, Garage/schuur

Goede vakmensen met oog voor de wensen van de klant
Bij ons is een aanbouw van een bijkeuken en een garage met opbouw gerealiseerd. Vanaf het eerste moment verliep het contact soepel en werd er goed met ons meegedacht. Ook tijdens het aanvragen van de benodigde vergunningen, wat niet soepel verliep vanuit de gemeente, werd alles uit de kast gehaald om de vergunningen alsnog te krijgen. Tijdens de verbouwing kwamen er zelfs complimenten uit de buurt over de nette manier van werken. Toen wij tijdens de verbouwing plotseling last kregen van een lekkage in de badkamer, wat overigens volledig los stond van de aanbouw, werd er geen moment getwijfeld om ons daarmee te helpen en de lekkage te verhelpen. Wij zijn zeer tevreden over de afgeleverde kwaliteit en de manier van werken door van der Meer en de onderaannemers die zij inhuren. Al met al een zeer prettige ervaring, waarna wij het bedrijf zeker aanbevelen!

JA, ik geef deze aannemer een aanbeveling.

Orde en netheid 10

Afspraken nakomen 10

Vakmanschap 10

Advies 10

Communicatie 10

Prijs/kwaliteit 10

10

19 augustus 2019

Fam. Versteegt, Kamerik

Verbouw: Dakkapel/dakraam, Aanbouw/dakopbouw, Indelingswijziging, Dak, Vloer, Badkamer, Isoleren (deel) woning, Beglazing en kozijnen

Betrokken, vakkundig, een heel fijn bedrijf!
Door een ongeluk was het plots noodzakelijk om ons huis rolstoelvriendelijk te maken en uit te breiden. Vanaf dag 1 was al duidelijk dat deze aannemer begrip had voor onze situatie en dacht volledig mee over de mogelijkheden en nodige aanpassingen. Als wij ergens nog niet aan gedacht hadden dan had deze aannemer hier al een plan voor. Het gehele bouw traject hebben wij met vertrouwen uit handen kunnen geven zodat wij ons konden richten op de revalidatie. Onder goede transparante communicatie is de verbouwing op hoog tempo gerealiseerd, wat heeft geresulteerd in een heerlijk huis waarin we met ons gezin de draad weer op kunnen pakken. Wij zijn het hele bedrijf zeer dankbaar van het voor tot na traject en het geleverde werk.

JA, ik geef deze aannemer een aanbeveling.

Orde en netheid 10

Afspraken nakomen 10

Vakmanschap 10

Advies 10

Communicatie 10

Prijs/kwaliteit 10

10

15 mei 2019

Paul, Woerden

Verbouw: Garage/schuur

Vakmanschap
Marcel en Rémon hebben met groot vakmanschap onze berging aangepast door middel van vergroten en 95% nieuwbouw. Vooraf was er een inventarisatie van onze wensen en het werk. Na doorspreken en adviezen volgde een uitgebreide en duidelijke offerte, incl. visualisatie van het ontwerp. Alle werkzaamheden, ook door de verschillende gespecialiseerde onderaannemers, werden perfect uitgevoerd. Aanvullende wensen werden besproken, eventueel met adviezen en een opgave vooraf van de kosten en werden uitgevoerd. De kwaliteitsnorm ligt heel hoog bij Van der Meer en ze leveren werkelijk mooi vakwerk!

JA, ik geef deze aannemer een aanbeveling.

Orde en netheid 10

Afspraken nakomen 10

Vakmanschap 10

Advies 10

Communicatie 10

Prijs/kwaliteit 10

10