Naar nieuwsoverzicht

Zo maak je van je tuin in een handomdraai een gezellige plek

6 mei 2024

Niet iedereen vindt tuinieren de ultieme manier om vrije tijd door te brengen. Sommige mensen vinden het heerlijk om uren in de tuin bezig te zijn, maar het kan heel goed zijn dat jij niet tot die categorie behoort. Maar ook dan is het mogelijk om van je tuin iets leuks te maken. Dan bedoelen we niet dat je de hele tuin vol moet leggen met bestrating, want ook als tuinieren niet jouw ding is kun je kiezen voor een groene tuin. Om te beginnen kun je kunstgras plaatsen. Dat heeft in de basis dezelfde eigenschap als gewoon gras, het laat water gemakkelijk door. In ieder geval een stuk beter dan stenen of tegels. Hiermee verklein je de kans dat je tuin blank komt te staan bij een stevige stortbui.

tuin2

Gras zorgt voor verkoeling

Als je tuin op het zuiden ligt dan kunnen tegels of stenen enorm heet worden als de zon er de hele dag op staat te bakken. Kies je voor een grastapijt dan is dat probleem een stuk kleiner. Zeker als je jonge kinderen hebt die graag buiten spelen is kunstgras een goed idee. Hun huid is minder dik dan die van volwassenen en daarom is de kans om zich te branden zeker niet uitgesloten. Bovendien vinden kinderen het vaak heerlijk om gras onder hun voeten te voelen, en dan hoeft dat zeker geen echt gras te zijn.

Verschillende soorten kunstgras

Bij Grasexpert kun je kiezen uit een ruim assortiment kunstgras. Het is er in verschillende tinten groen en met diverse lengtes van de grassprietjes. Je kunt gaan voor strak en kort, maar ook voor mooi siergras dat zeker van een afstandje niet van echt te onderscheiden is. Je kunt dus ook een echt mooie tuin aanleggen en toch gebruikmaken van kunstgras. Zeker als het om een flinke oppervlakte gaat scheelt dat aanzienlijk in het onderhoud, zelfs als je gebruik maakt van een motor grasmaaier of een maairobot. Naast verschillende uitvoeringen is kunstgras ook leverbaar in diverse kleuren. Als je groen niet leuk vindt dan kies je gewoon voor paars, blauw, geel of oranje.

Een kunstgrasmat plaatsen

Kunstgras kun je online bestellen in verschillende formaten. Meet dus het stuk tuin op dat je van kunstgras wilt voorzien en geef dit formaat door bij je bestelling. Je kunt de grasmat overigens ook zonder problemen op maat knippen. Leg het kunstgras neer en zet het vast met speciale haringen die je meteen mee kunt bestellen. Zo voorkom je dat de grasmat verschuift of dat de randen of hoeken gaan omkrullen. Kunstgras is vorstbestendig en kun je in de winter dus zonder problemen laten liggen. Controleer je kunstgras met enige regelmaat op slijtage en schade. Een kunstgrasmat van goede kwaliteit moet zonder problemen enkele jaren mee kunnen. Als het kunstgras slijtage vertoont of gaat verkleuren dan wordt het tijd om het te vervangen.

 

Door: Advertorial