Naar nieuwsoverzicht

Geef je tuin een opfrisser na de winter

5 april 2024

Wist je dat de winter een grote invloed kan hebben op je tuin? Het koude weer kan een aantal dingen kapot hebben gemaakt. Daarnaast heb je de tuin wellicht niet echt onderhouden. Tijd om daarmee aan de slag te gaan dus. De lente breekt aan en dat is een goed moment om je tuin een opfrisbeurt te geven. Wil jij weten hoe je dit aanpakt? Lees dan snel verder! 

tuinieren2

Geef je tuinmeubels een upgrade

Ten eerste wil je misschien je tuinmeubels een upgrade geven. Na een lange winter kunnen ze er wat treurig uitzien. Ga je meubels dus goed na en kijk of ze nog intact zijn. Het hout kan kapot zijn of je hebt een schroef verloren. Ga je dit vervangen of bouw je liever een nieuw meubelstuk? Dit zijn allerlei zaken om te overwegen. Maak de meubels in ieder geval schoon en geef ze een extra laag beschermende olie. Kijk ook naar de tuinkast en geef ze een upgrade. Je kunt bijvoorbeeld gasveren online bestellen om ze te versoepelen. Begin de lente dus met mooie tuinmeubels.

Ga de tuin goed na

Ga naast je tuinmeubels ook de rest van de tuin goed na. Op de meest onverwachte plekjes kunnen de koude maanden je tuin hebben aangetast. Begin bij de kraan, leidingen en de tuinslang. Het verschil in temperatuur kan dit kapot hebben gemaakt. Ga dat dus na en bestel desnoods een nieuwe buiten kraan van Vervangingsmarkt. Kijk daarnaast ook naar de tegels en de schutting. Hier kan ook het een en ander kapot zijn gegaan. Vervang deze en ga gebreken in de toekomst goed tegen.

Overweeg een nieuwe indeling 

Dit is ook het goede moment om te kijken of je de indeling van de tuin wilt veranderen. Dit geeft je tuin een nieuwe uitstraling. Iedereen is toch wel eens toe aan verandering. Overweeg dit en maak eventueel een nieuwe plattegrond van de tuin. Bekijk de mogelijkheden en ga aan de slag. Goede ideeën voor een tuinverbouwing zijn bijvoorbeeld nieuwe tegels of een andere inrichting van de paden. Denk ook aan een vuurplaats. Perfect voor een zwoele zomeravond. De mogelijkheden zijn eindeloos! 

Begin de lente dus met een grondige inspectie van je achtertuin. Let vooral op de tuinmeubels, waterleidingen en je tuinindeling. Ga na of je iets wilt veranderen of upgraden. Wees er op tijd bij. Zo geniet jij van de eerste zonnestralen in je achtertuin!

 

Door: Advertorial