Naar nieuwsoverzicht

Zo kies je de juiste materialen voor een nieuwe badkamer

2 mei 2023

PARTNERCONTENT - Ben je van plan om je badkamer te renoveren of een nieuwe badkamer te bouwen? Dan is het kiezen van de juiste materialen een belangrijke stap. Jouw keuze voor materialen bepaalt hoe je badkamer eruit gaat zien, maar ook hoelang hij mee gaat zonder reparaties. In dit artikel geven we je handige tips om de beste materialen voor jouw nieuwe badkamer te kiezen!

badkamer tegels

De vloer

De vloer van je badkamer moet niet alleen mooi zijn, maar ook praktisch en veilig. Kies voor een materiaal dat niet glad wordt als het nat is, zoals keramische tegels, natuursteen of vinyl. Tegels zijn een populaire optie vanwege hun duurzaamheid en beschikbaarheid in verschillende kleuren en stijlen. Tegels kopen die groot zijn is een passende optie als je een minimalistische uitstraling wilt, terwijl kleinere tegels passen bij een traditionele look.

De wanden

De muren van je badkamer moeten bestand zijn tegen vocht en schimmel. Keramische tegels zijn een uitstekende keuze voor de wanden, omdat ze gemakkelijk schoon te maken zijn en bestand zijn tegen vocht. Je kunt ook kiezen voor waterbestendig behang, PVC-panelen of glas.

Badkamermeubels

Badkamermeubels moeten niet alleen functioneel zijn, maar ook bijdragen aan de stijl van de ruimte. Kies voor kasten en rekken die passen bij de stijl van de badkamer, bijvoorbeeld modern, traditioneel of landelijk. Hout is een populaire keuze vanwege de warme uitstraling en duurzaamheid. Overweeg ook een wastafel voor in de badkamer in een contrasterende kleur om de uitstraling van de badkamer te versterken.

De douche

De douche is een belangrijk onderdeel van de badkamer en het kiezen van het juiste materiaal is essentieel. Kies voor een douchebak van acryl, staal of composietsteen, afhankelijk van je persoonlijke voorkeur en budget. Houd rekening met het onderhoud van de douchebak en kies voor een afwerking die gemakkelijk schoon te maken is.

Verlichting maakt sfeer

Verlichting is een belangrijk onderdeel van de badkamer en beïnvloedt zowel de sfeer als de functionaliteit van de ruimte. Overweeg het gebruik van LED-verlichting, die energiezuinig en duurzaam is. Zorg voor voldoende verlichting bij de spiegel voor het aanbrengen van make-up en scheerbeurten. 

Het kiezen van de juiste materialen voor je nieuwe badkamer kan een uitdaging zijn, maar met deze tips kun je de beste keuzes maken voor jouw persoonlijke stijl en behoeften. Vergeet niet om te denken aan de veiligheid en functionaliteit van de materialen bij het maken van je beslissingen. Met de juiste materialen kun je een badkamer creëren die er geweldig uitziet, lang mee gaat en perfect bij je past!