Naar nieuwsoverzicht

Ontspannen in stijl: luxe badkamerideeën met een bad en regendouche

29 juli 2023

PARTNERCONTENT - De badkamer is dé plek om tot rust te komen. Na een lange dag is niets zo lekker als even ontspannen met een moment voor jezelf. Even een moment om de stress van de dag van je af te zetten. Hierbij speelt de inrichting van je badkamer een grote rol. Je wil een luxueus gevoel hebben zodat je je daadwerkelijk in de spa waant. Hoe richt je je badkamer in zodat je kan ontspannen in stijl? In deze blog leer je alle ins en outs voor het stijlen van je badkamer. 

Landelijke badkamer

Ontwerpen van je droombadkamer

De eerste stap in het creëren van een stijlvolle badkamer is het ontwerp. Het ontwerpen van je badkamer is nogal een uitdaging. Elke badkamer is anders en afhankelijk van de indeling heb je bepaalde mogelijkheden voor de inrichting. Wellicht is je badkamer iets kleiner en moet je kiezen tussen een bad of douche. Het ontwerpen van je droombadkamer wordt een heel stuk makkelijker met een 3d online ontwerp-tool. Zo heb je de mogelijkheid om helemaal zelf je ruimte in te delen en kun je in 3D je badkamer samenstellen. Dit kun je comfortabel vanuit je eigen huis doen. Hoe handig is dat?

Wat is jouw persoonlijke stijl?

Het is belangrijk om zelf te bepalen wat jouw persoonlijke stijl is. Je badkamer moet qua stijl passen bij de rest van je huis. Als je houdt van rustieke en robuuste elementen, kan je gaan voor een mooie landelijke badkamer. Een landelijke badkamer straalt rust en warmte uit. Naast stijl speelt ook functionaliteit een belangrijke rol. Een badkamer moet rust uitstralen, daarom is het fijn om na te denken over het opbergen van je verzorgingsproducten. Zo zorg je dat je badkamer er altijd netjes uitziet. Dit biedt veel rust en maakt het makkelijker om daadwerkelijk te ontspannen. Een landelijke badkamer bestaat uit betonlook elementen gecombineerd met hout en antraciet. 

De details maken het af

Om echt in stijl te kunnen ontspannen, heb je natuurlijk de beste accessoires nodig. Met een lekkere geurkaars of wierook tover jij je badkamer om in een heuse spa. Breng de natuur in je badkamer voor een frisse en ontspannen sfeer. Een heerlijke eucalyptus plant in de douche bijvoorbeeld zorgt voor ultieme ontspanning tijdens het douchen. Met dimbare lichten kun je zelf bepalen wat voor sfeer je wil creëren in je badkamer. In de ochtend wil je wellicht wat feller licht om je klaar te maken, waar je in de avond lekker wil ontspannen met sfeerlicht. Waar wacht je nog op? Maak van jouw badkamer een spa en kom volledig tot rust.