Naar nieuwsoverzicht

Stap-voor-stap budgetplanning voor je keukenrenovatie

29 juli 2023

PARTNERCONTENT - Het renoveren van de keuken doe je misschien maar eens in je leven. En daarom is het ook meer dan begrijpelijk dat je je goed wilt verdiepen in dit project. Want wil je dat maar al te graag doen voor een aantrekkelijk bedrag? Dan zijn er een aantal prijsbewuste keuzes die je moet maken. Zo kun je bijvoorbeeld vooraf aan de slag gaan met een budgetplanner voor de keuken? En het maken van prijsbewuste keuzes? Hier helpen we je alvast mee op weg en geven je in dit blog een paar erg handige tips.  

keuken

Check wat de prijs van het aanrechtblad per vierkante meter is 

Een van de grootste investeringen die je tijdens een renovatie van de keuken moet doen, is het vervangen van het aanrechtblad. Wist je dat de prijs voor een erg groot deel afhankelijk is van het type materiaal? Zo is marmer bijvoorbeeld een veel prijziger materiaal in vergelijking met kunststof. In een winkel kun je altijd erg makkelijk checken wat de prijs per vierkante meter is, zodat je al snel een totaalplaatje krijgt van de kosten die je kwijt gaat zijn aan het blad bij jou in de keuken.

Heb je al gekeken naar het type apparatuur? 

Daarnaast is het ook altijd goed om te kijken naar de apparatuur die je in huis wilt halen. Misschien heb je op dit moment al een oven die eigenlijk nog in uitstekende staat is. En misschien merk je dat je een stoomoven eigenlijk helemaal niet nodig hebt. Door op een erg kritische manier te kijken naar de apparatuur die je nodig hebt, kun je ook aardig in de kosten besparen. De apparatuur is namelijk een van de grootste kostenposten waar je mee te maken krijgt tijdens de renovatie van de keuken.

Laat je inspireren en breng een bezoek aan een keukenwinkel 

De kers op de taart, is het uitzoeken van de juiste soort keukenkasten voor de keuken bij jou in huis. Om de juiste kleur en het juiste materiaal te bepalen, is het altijd een goed idee om snel een keer een bezoek te brengen aan de keukenwinkel bij jou in de buurt. Hier krijg je meteen een goed beeld van alle stijlen waar je uit kunt kiezen. Maar je kunt er ook altijd vertrouwen op een gespecialiseerd advies van een medewerker. Dat maakt het maken van de juiste soort beslissingen ook weer net even wat makkelijker om te doen.