Naar nieuwsoverzicht

Zo creëer jij een landelijke tuin

15 mei 2023

PARTNERARTIKEL - De zomer komt er alweer bijna aan, dus het wordt de hoogste tijd dat we de tuin weer in orde maken. Zo kunnen we straks met het hele gezin weer heerlijk in de tuin eten, zitten en ontspannen. Ben jij van plan om de stijl van je tuin voor dit seizoen volledig om te gooien, en wil je graag een landelijke sfeer in je nieuwe tuin? Dan kan je dit artikel absoluut niet overslaan!

tuinmeubelen

 

Gebruik natuurlijke materialen

Wanneer je aan een landelijke tuin denkt, denk je aan natuur, groen en water. Het gebruik van natuurlijke materialen is dan ook een belangrijk onderdeel wanneer je een landelijke tuin wilt. Vermijd materialen zoals staal, en ga juist voor materialen die je in de natuur terugvindt. Denk daarbij aan natuursteen, hout, kiezelstenen en klei. Kijk bijvoorbeeld naar bamboe tuinsets voor deze zomer en een mooie houten tafel. Wanneer je paden in je tuin aanlegt, kun je bijvoorbeeld voor grind of kiezelstenen kiezen. Verder passen houten hekken ook uitstekend in een landelijke tuin.

Planten

Een landelijke tuin kenmerkt zich met rijkelijke beplanting. Een groot aantal (bloeiende) planten kan dan ook niet in jouw landelijke tuin ontbreken. Ga voor bloemen en planten die van nature in de omgeving voorkomen. Kies bijvoorbeeld gras, madeliefjes, klaprozen, bramenstruiken, een vlier of een wilde rozenstruik. Kies ook voor bloeiende beplanting die past bij het seizoen, zoals tulpen in het voorjaar en zonnebloemen in de zomer. Groente en fruitbomen passen ook uitstekend in een landelijke tuin. Zorg dus voor veel planten, en breng hier variatie in.

Water

Naast een grote variatie in planten, zien we natuurlijk ook veel water terug in de natuur. Een waterelement kan dan ook echt niet ontbreken in jouw landelijke tuin. Leg een vijver aan of plaats een mooie fontein in de tuin. De vijver geeft niet alleen een natuurlijk uiterlijk aan je tuin, maar zal ook dieren tot je tuin trekken. Zo zullen de vogeltjes zich hier heerlijk kunnen wassen, en is er een kans dat kikkers hun kikkerdril in jouw vijver zullen leggen. Daarnaast geeft een fontein het heerlijk rustgevende geluid van vallend water in jouw tuin.

Hoogteverschillen

Ook al is Nederland een land waarbij de oppervlakten voornamelijk vlak zijn, kunnen hoogteverschillen in je tuin een speels en natuurlijk effect creëren. Gebruik bijvoorbeeld boomstronken of rotsen om open vlaktes iets minder vlak te maken. Daarnaast kunnen struiken van verschillende hoogtes ook een mooie toevoeging aan je landelijke tuin zijn. Zorg er dus voor dat grote vlaktes hier en daar worden opgebroken met hoogteverschillen.

Met natuurlijke materialen in je tuin, voldoende planten, waterelementen en hoogteverschillen kom je al een heel eind. Klik hier voor alle soorten tuinsets om de juiste voor in jouw landelijke tuin te vinden.