Naar nieuwsoverzicht

Zo kies je een vloerkleed voor in je woonkamer

9 mei 2023 - Vloerkleed

PARTNERBIJDRAGE - Tegenwoordig is een kamer niet compleet zonder vloerkleed, zeker niet in de woonkamer, waar het toevoegen van een vloerkleed echt kan helpen om de kamer samen te trekken. Maar met zoveel opties die er zijn, kan het kiezen van een vloerkleed voor de woonkamer een ontmoedigend proces zijn, gezien de verscheidenheid aan maten, materialen, patronen, kleuren en prijsklassen die worden aangeboden. Dus als je op zoek bent naar een nieuw vloerkleed, zijn we er voor je met onze handige gids voor het kiezen van een vloerkleed voor de woonkamer.

rozenkelim vintage kleed

Formaat 

Een belangrijk aspect om rekening mee te houden bij het kiezen van een vloerkleed is de maat. Een van de meest voorkomende fouten die kopers maken, is dat ze een vloerkleed kiezen dat te klein is. En er is geen pijn zoals het vinden van het perfecte vloerkleed, alleen om te beseffen dat het niet in je ruimte past. Er zijn veel verschillende maten vloerkleden verkrijgbaar, dus hoe vind je de juiste maat voor je woonkamer? Hoe groter, hoe beter is over het algemeen de gouden regel! Natuurlijk moet een groot vloerkleed wel in de ruimte passen, dus hier moet je ook rekening mee houden. 

Kleur

Ga verder met het beoordelen van je kleurenschema. Om de kamer samen te binden, wil je een vloerkleed vinden dat past bij twee of drie hoofdkleuren in je woonkamer. We raden je aan om je woonkameraccessoires zoals spreien, kussens of meubels als inspiratie te gebruiken. Je kunt er daardoor uiteindelijk voor kiezen om een vintage vloerkleed met vele kleuren in oosterse stijl aan te schaffen. Dit past goed in een woonkamer met veel kleuren en vintage meubels. Merel in Wonderland heeft ook leuke oosterse poefs met die felle kleurtjes die goed bij dit kleed passen. 

Functie

Bij het kiezen van je woonkamertapijt moet je goed nadenken over het doel van je vloerkleed. We brengen veel tijd door in onze woonkamer, of dat nu is om tv te kijken of gasten te ontvangen, wat betekent dat we willen dat onze woonkamer er zo representatief mogelijk uitziet. Daarom zijn wij van mening dat tapijten voor woonkamers een balans moeten vinden tussen praktisch en stijlvol. Wordt je woonkamer veel gebruikt? Als de ruimte veel verkeer kent, is het een goed idee om niet te kiezen voor een hoogpolig vloerkleed. Na verloop van tijd wordt het kleed dan namelijk vlakker, wat natuurlijk het uiterlijk op een negatieve manier beïnvloedt. Ook is zo’n vloerkleed meestal niet praktisch doordat je het vaak moet stofzuigen. 

Plaatsing

De plaatsing van het vloerkleed in je woonkamer is de sleutel. Een goed geplaatst vloerkleed helpt om al je woonkamerelementen bij elkaar te brengen, wat helpt om een ​​gezellige, uitnodigende ruimte te creëren. We raden aan om je vloerkleed in het midden van de woonkamer te leggen – onder je salontafel of poef. Als je met een kleinere kamer werkt, moeten de poten van je meubels in ieder geval op de rand van je vloerkleed worden geplaatst.