Naar nieuwsoverzicht

(Ver)bouwen in de herfst; waar moet je rekening mee houden?

26 september 2018 - Tips verbouwing

Het is eerder donker, het is vaker nat en er staat een gure wind. De herfst is officieel begonnen! Dit seizoen vergt tijdens een (ver)bouwing net wat andere aandachtspunten dan bijvoorbeeld de lente of de zomer. We helpen je graag met handige tips zodat jouw huis geen blubberboel hoeft te worden.

5 tips verbouwen in de herfst

Tip 1. Geen hand voor ogen
Zet eventuele buitenverlichting op de timer, de dagen worden korter, en het is fijn als de vakmensen ook bij schemer nog kunnen zien wat ze aan het doen zijn. Let er wel op dat de lampen niet hinderlijk zijn voor bijvoorbeeld de buren.

Tip 2.  Niet met de deuren slaan...
Probeer zoveel mogelijk deuren en ramen dicht te houden, vooral als het regent of stormt. Niet alleen om de warmte binnen te houden, maar ook om geen schade op te lopen.  

Tip 3. Voeten vegen
Met veel regen zijn de straten blubberig. Vooral bij nieuwbouw heb je hier mee te maken. Zorg voor schoonlooproosters zodat niet alles je woning binnenkomt. Je zit echt niet op voetsporen op je nieuwe trapbekleding te wachten, tenzij je dol bent op printjes natuurlijk.

Tip 4. Bukken!
Bespreek met jouw aannemer hoe zijn mensen om kunnen gaan met afval en bouwmaterialen die buiten worden neergelegd. Zorg bijvoorbeeld dat het op één plek wordt verzameld en dat het ‘stormvast’ staat, zodat materiaal niet los slingert of onverhoopt wegwaait, met alle gevolgen van dien.

Tip 5. Kamertemperatuur
Een temperatuur van 20 graden is lastig te bereiken wanneer er bouwwerkzaamheden in en om het huis zijn en de deuren steeds open en dicht gaan. Toch is een minimale temperatuur van 20 graden voor veel bouwklussen benodigd. Denk aan vloeren leggen, stucen en behangen. Het is verstandig alvast met jouw aannemer te bespreken hoe jullie dit het beste kunnen plannen.

Tip 6. Soepje?
Met het gure weer kunnen de zomerse versnaperingen - zoals een biertje en bitterballen - vervangen worden voor een warm pompoensoepje of een lekkere kop thee met ontbijt- of amandelkoek. Houd er rekening mee dat de bouwvakkers het ook fris en guur vinden, helemaal als er veel buitenwerkzaamheden zijn.

Door: Barbara van Baarsel