Naar nieuwsoverzicht

Tips voor een nieuwe tuindeur

11 maart 2022

ADVERTORIAL - Wanneer de zon gaat schijnen, hebben de meeste van ons veel zin om buiten te zijn. Genieten van de geuren, de buitenlucht, de bloemen. Ook vinden we het fijn om zo veel mogelijk daglicht naar binnen te laten. Dit zijn al genoeg redenen om op zoek te gaan naar een mooie achterdeur, ook wel tuindeur genoemd. Er zijn best wat dingen waar je dan op kunt letten. Hier komen ze.


De voordelen van een tuindeur


Naast dat het natuurlijk een praktische doorgang is naar je tuin, heeft een tuindeur talloze andere voordelen en functies. Tuindeuren zonder tussenstijl kunnen openslaan, dat betekent dat beide deuren open te zetten zijn. Dit zorgt ten eerste voor een grote doorgang naar de tuin, wat bijvoorbeeld tijdens een barbecue een gezellige ruimte geeft tussen de woonkamer en de tuin. Met deze tuindeuren creëer je daardoor ook een doorgang voor veel buitenlucht. Prettig tijdens warme dagen, of gewoon om je huis lekker door te luchten.

Een groot voordeel van het hebben van tuindeuren, is dat deze vaak van glas zijn. Hierdoor krijg je veel natuurlijk daglicht binnen. Ook zorgt dit ervoor dat je optisch een grotere ruimte hebt en je meer kunt genieten van het uitzicht op je tuin.

pexels max vakhtbovych 8082301


Kies voor een goede kwaliteit


Een van de belangrijke aspecten om op te letten tijdens het uitzoeken van tuindeuren is de kwaliteit. Je wilt natuurlijk dat je tuindeur zo lang mogelijk meegaat. Het materiaal waar de tuindeuren van gemaakt zijn is belangrijk voor die kwaliteit. Zo zijn materialen als hout niet ideaal (afgezien van hardhout), want dit materiaal kan door regen en vocht krimpen of rotten.

Daarom kun je het beste gaan voor tuindeuren gaan die van kunststof gemaakt zijn. Dit materiaal is zeer weerbestendig. Naast het frame materiaal is het glas ook belangrijk. Voorkeur gaat uit naar tuindeuren met veiligheidscertificering en dubbelglas. Daarnaast zegt een certificering vaak ook iets over de veiligheid van het glas en het slot ten aanzien van inbraakgevaar.

Kies een stijl die bij je huis en omgeving past

Er zijn talloze verschillende maten, kleuren en stijlen tuindeuren te vinden. Zo is er in ieder geval altijd een keuze die bij jouw woning en omgeving past en die te combineren is met de voordeuren van DHK Kozijnen. Er is ruime keuze uit zestien kleuren voor het frame van de tuindeuren. Daarnaast zijn zelfs de scharnieren en de klink af te stellen in een passende kleur. Wens je bijvoorbeeld zo veel mogelijk daglicht, dan zijn tuindeuren met een volledig glaspaneel ideaal.

Als je zo veel mogelijk privacy wilt kun je gaan voor tuindeuren van volledige panelen, hier zit dus geen glas in. Maar wanneer je aan een drukke straat woont kun je kiezen voor tripple glas. Dit zorgt voor een extra goede geluidsdemping. Tuindeuren hebben in principe een standaard maat, maar zijn ook op maat te maken.