Naar nieuwsoverzicht

Je tuinhuis verbouwen? Let dan hierop!

7 november 2022

PARTNERCONTENT - Wil jij graag een tuinhuis in jouw achtertuin of staat deze er al en kan deze wat aandacht gebruiken? Misschien wil je jouw oude tuinhuis nieuw leven inblazen door er een tuinkantoor van te maken of wil je graag een tuinhuis als mooie klusplek. Hoe dan ook, het tuinhuis heeft vernieuwing nodig en daar heb je een aantal dingen voor nodig. We geven je graag wat tips en inspiratie, zodat je snel aan de slag kunt. Voor je het weet staat jouw oude tuinhuis te schitteren in de tuin en kun je hier helemaal je gang gaan.

Beoordeel de staat

Het eerste wat je moet doen is je oude tuinhuis beoordelen. Is de oude constructie nog bruikbaar of is het echt tijd om de boel te slopen en opnieuw te beginnen? Vaak kun je echt nog wel delen gebruiken, alleen moet je ze misschien een likje verf of een schuurbeurt geven. Met wat nieuwe schroeven kom je ook een heel eind, zeker als het lijkt alsof het tuinhuis uit elkaar begint te vallen. Beoordeel de staat dus voordat je naar de bouwmarkt gaat. Zo weet je precies wat je nodig hebt om je oude tuinhuis in een nieuw jasjes te steken.

Tuinhuisje verbouwen

Koop de benodigdheden

Vervolgens is het tijd om de benodigdheden aan te schaffen. Via Homingxl kun je vrijwel alle benodigdheden vinden, waaronder rechte planken van Douglas hout, maar ook gevelbekleding en tuinhuisdeuren. Maak van tevoren een lijstje van wat je allemaal nodig hebt en ga secuur te werk. Wanneer jij alles in je mandje gelegd hebt kun je bestellen en na de levering kun je eigenlijk direct aan de slag. Zorg dat je het juiste gereedschap in huis hebt, bijvoorbeeld door dit voor een paar dagen te huren bij de bouwmarkt. Zo kun je de tijd nemen voor dit project.

Volg een plan

Wil je meer weten over welke materialen je kunt gebruiken? Lees meer voordat je aan de slag gaat met je plan. Het is namelijk belangrijk om een plan te bedenken voordat je gewoon maar aan de slag gaat. Wil je bijvoorbeeld eerst met de vloer beginnen of hebben de wanden of het dak prioriteit? Je zal eerst een deel moeten slopen voordat je weer kunt opbouwen. Begin met het onderdeel wat in de slechtste staat is en haal dit volledig weg. Hierna kun je besluiten om te beginnen met de fundering, want dit is uiteindelijk het belangrijkste dat als eerste staat.