Naar nieuwsoverzicht

De klusjesman: welke gereedschappen heb je nodig ?

11 november 2022

PARTNERBIJDRAGE - Werken als klusser kan heel leuk en uitdagend zijn. Je komt in contact met allerlei mensen en kunt je creativiteit botvieren door allerlei verschillende soorten klussen uit te voeren. Maar voordat je aan de slag kunt gaan, moet je wel over een aantal basale gereedschappen beschikken. In dit artikel lees je welke gereedschappen een echte klusjesman of -vrouw in huis moet hebben.

Basisgereedschap

Om te kunnen klussen, heb je natuurlijk gereedschap nodig. Wat je absoluut nodig hebt, is een basisgereedschap-set. Dit is een set met de meest basale gereedschappen die je voor de meeste klussen zult gebruiken. Hierin vind je onder andere een hamer, een schroevendraaier, een zaag, een mes en een tang. Als je eenmaal wat meer ervaring hebt opgedaan, kun je ook nog een aantal andere gereedschappen aanschaffen, maar om te beginnen is een basisgereedschap-set voldoende.

Gereedschap set

Speciale gereedschappen

Naast het basisgereedschap, zijn er ook nog een aantal speciale gereedschappen die je voor bepaalde klussen nodig zal hebben. Denk hierbij aan een boor, een spijkerpistool, een ladder, een reciprozaag, elektrische schroevendraaier en een verstekzaag. Het is niet nodig om al deze gereedschappen meteen zelf aan te schaffen. Je kunt er ook voor kiezen om ze te huren of te leasen wanneer je ze nodig hebt. Op die manier hoef je niet te investeren in gereedschappen die je maar sporadisch gebruikt.  

Veiligheid boven alles

Wanneer je aan het klussen bent, is het belangrijk om altijd veiligheid boven alles te stellen. Zorg ervoor dat je je gereedschap goed onderhoudt en altijd goed opbergt. Houd er ook rekening mee dat sommige gereedschappen gevaarlijk kunnen zijn en ga hier dan ook voorzichtig mee om. Gebruik altijd de juiste beschermingsmiddelen, zoals veiligheidsbrillen, oorbeschermers en werkhandschoenen. Als je deze adviezen in acht neemt, kun je met een gerust hart aan de slag als klusser.