Naar nieuwsoverzicht

Orde en ruimte, iets waar iedere doe-het-zelver van droomt…

16 maart 2022

ADVERTORIAL – Gouden handjes, dan denk je aan het zelf betegelen van de badkamer of die omgewaaide schutting weer goed neerzetten. Maar ook eenvoudiger klusjes, zoals de fietsband van je kinderen plakken. Ben jij een fervent klusser, dan weet je hoe fijn het is om een eigen ruimte te hebben. Voor de meeste mensen is dat de schuur, soms een bijkeuken of zolderkamer. Waar die van jou ook is, je kunt deze naar eigen wens zo inrichten dat je er alles hebt om lekker aan de slag te gaan.

 

Een grote handige werktafel

De beste werkplaatsinrichtingen voor doe-het-zelvers gaan allereerst uit van zoveel mogelijk ruimte creëren. Want zo kun je pas echt ongestoord met je cirkelzaag aan de gang, zonder dat je klem komt met je arm of tegen een apparaat aanstoot. Een grote werktafel is daarvoor superfijn. Je wilt immers alle ruimte om dat stuk hout te zagen, het scherm van je motor te polijsten of de plinten van je laminaat op maat te maken.
Installeer op je werkbank eens een bankschroef. Dit handige apparaat geeft houvast, zodat jij kunt zagen, vijlen of boren naar wens. Ben je veel aan het solderen? Klem dan het koperen stuk tussen de bankschroef. Je hebt twee handen vrij en kunt veilig werken.

Orde en ruimte iets waar iedere doe het zelver van droomt


Benut ook de ruimte boven de werktafel

Veel doe-het-zelvers hebben boven de werktafel een speciaal bord hangen. Hier kunnen alle schroevendraaiers op grootte opgehangen worden. Ook de zaag, je sleutels en ander gereedschap is aan dit bord gemakkelijk te bevestigen.
In 1 oogopslag zien waar alles hangt? Koop dan zeker een perfoplaat hiervoor. De haken in de plaat helpen om het gereedschap eenvoudig op te hangen. Ook voor tape, snoeren en haspels is dit een handig opbergmiddel.


Afvalscheiding in je klus schuur

Misschien niet je eerste gedachte, maar een goede afvalscheiding helpt je echt om fijner te klussen. Als je een systeem bedenkt voor wat je wilt doen met afvalhout, groen afval, GFT en sloop dan heb je de meeste materialen al onderverdeeld. Zo houd je de ruimte in de schuur of zolder opgeruimd en netjes.
Ook weet je precies wanneer het tijd is om een ritje naar de sloop te maken en daar oude apparaten in te leveren. Kapotte lampjes en batterijen, we zijn er steeds meer alert op om deze op de juiste verzamelbak af te geven.
Hoe ziet jouw werkbank eruit?

PS. Geweldig, die klusjes die je zelf kunt uitvoeren, maar loop je nu tegen een groter project aan en heb je daar hulp van een professioneel bouwbedrijf bij nodig? Kijk dan eens hier om jouw match te vinden.