Naar nieuwsoverzicht

Subsidie beschikbaar voor energiebesparende maatregelen

18 oktober 2016

 energiebesparendoejenu

Goed nieuws voor woningeigenaren. De Rijksoverheid heeft een subsidie beschikbaar gesteld voor energiebesparende maatregelen. In totaal is er €60 miljoen beschikbaar. De subsidieregeling loopt tot en met 31 december 2018. Daarnaast is deze maand de publiekscampagne “Energie besparen doe je nu” gestart.

Minimaal twee maatregelen

Er zijn wel voorwaarden verbonden aan de regeling ‘Subsidie energiebesparing eigen huis’. Ze moet je minstens twee verschillende soorten isolatie toepassen op je woning: isoleren van dak, gevel, vloer/bodem of spouwmuur of het aanbrengen van hoogrendementsglas. Ook verenigingen van eigenaren (VvE’s) kunnen voor hun complex met koopwoningen subsidie krijgen voor isolatie. Daarnaast is er voor VvE’s subsidie voor energieadvies, het maken van een duurzaam meerjarig onderhoudsplan en begeleiding. Een goede aannemer vind je natuurlijk hier, op Bouwnu.nl.

Subsidie voor aanvullende maatregelen

Wie subsidie krijgt voor het toepassen van minstens twee verschillende soorten isolatie, kan daarnaast ook subsidie krijgen voor aanvullende maatregelen. Dat zijn bijvoorbeeld isolerende deuren, energiezuinige kozijnen bij de toepassing van driedubbel glas, warmteterugwinning of een vraaggestuurd ventilatiesysteem. Huiseigenaren die hun héle huis of gebouw voorzien van een zeer energiezuinig pakket aan maatregelen, krijgen een bonus van €4.000 bovenop de subsidie. Voor verenigingen van eigenaren geldt die bonus per appartement.

Aanvragen

De subsidie kan sinds 15 september 2016 aangevraagd worden via de website van de Rijksdienst Voor Ondernemend Nederland, RVO. Je kunt de subsidie ook combineren met de bestaande Energiebespaarlening.