Naar nieuwsoverzicht

Samenwerking met Bouwfonds Property Development (BPD)

8 april 2020

Samenwerking: eenduidig ter verbetering!

BPD wil de klanttevredenheid, over het gehele nieuwbouwtraject, nauwgezet volgen en verbeteren. Door de samenwerking tussen BPD en SKB wordt de tevredenheid van toekomstige kopers voortaan eenduidig en samen met bij SKB aangesloten bouwbedrijven onderzocht. Aannemers wordt gevraagd zich aan te sluiten bij SKB en projecten aan te melden voor klanttevredenheidsonderzoek. Door actuele resultaten van projecten in te zien, komen eventuele knelpunten in het proces eerder aan het licht en kunnen BPD en aannemers de dienstverlening aan klanten gericht verbeteren.

Van SKB naar bouwnu.nl

Wat dat te maken heeft met de review- en vergelijkingswebsite bouwnu.nl? Aan het eind van elk klanttevredenheidsonderzoek van SKB, wordt de consument tevens gevraagd een review te geven die wordt gedeeld op Bouwnu.nl. Dit om niet alleen insights te delen met de aannemer, maar om de ervaring ook te delen met andere consumenten.

Pilot in regio Zuid-West

De pilot is dit voorjaar gestart met aannemers die nieuwbouwprojecten voor BPD regio Zuid-West uitvoeren. Als deze testfase succesvol blijkt, zal BPD de methodiek van SKB toepassen op alle nieuwbouwprojecten in alle regio’s van BPD in Nederland.

Over BPD

BPD, Bouwfonds Property Development, is de grootste gebiedsontwikkelaar in Nederland en Duitsland. Het bedrijf is werkzaam vanuit ruim 20 kantoren in deze landen. Sinds de oprichting in 1946, toen nog onder de naam van Bouwspaarkas Drentsche Gemeenten, heeft BPD de bouw van ruim 350.000 woningen mogelijk gemaakt. Vandaag wonen meer dan één miljoen mensen in woonwijken waarin de hand van BPD zichtbaar is.

Over SKB

Stichting Klantgericht Bouwen (SKB) heeft als doel het verbeteren van de dienstverlening in de bouw richting de consument. De stichting zonder winstoogmerk heeft ruime ervaring op het gebied van klanttevredenheidsonderzoeken onder kopers van nieuwbouwwoningen en is initiatiefnemer van www.bouwnu.nl, de onafhankelijke vergelijkingswebsite voor de woningbouw.