Naar nieuwsoverzicht

Minder kosten & tijd en mooier resultaat: laat je woning latex spuiten

21 september 2022

PARTNERCONTENT - Streeploos witte of gekleurde muren in je nieuwe woning? Dat wil je en hoeft ook niet zo lang te duren. Laat muren en plafonds dan door professionals latex spuiten. In tegenstelling tot traditioneel verven kan dit heel snel is het relatief goedkoop en heb je minder strepen. Net als met alles, heb je ook hier weer verschillende mogelijkheden… én zaken waarop je moet letten, dus lees snel verder! 

Waar moet je op letten?

Houd er rekening mee houden dat muren van nieuwbouwwoningen in de meeste gevallen behangklaar worden opgeleverd. Dit betekent niet dat de muren dan al klaar zijn om met latex bespoten te worden. Kies ervoor de muren eerst te laten stucen of behangen met Renovlies. Nadat de muren helemaal strak en glad zijn, kunnen de professionals ze latex spuiten.

 latex spuiten

In sommige gevallen is ook een vochtmeting nodig. Bijvoorbeeld vanwege optrekkend vocht uit de grond, binnen en/of buiten. Ook nadat nieuw stucwerk is aangebracht is een vochtmeting nodig. 

Stucwerk of Renovlies behangen?

Betonnen muren in nieuwbouwwoningen worden vaak opgeleverd met veel oneffenheden, scheuren en gaten. In dat geval kan er geen latex aangebracht worden op de muren. De oplossing? Renovlies behang. Met het behang worden de muren van jouw nieuwbouwwoning glad en egaal gemaakt zodat het latex spuiten wel mogelijk is. Bij nieuwbouwwoningen jonger dan twee jaar is het sowieso verstandiger Renovlies behang op de muren aan te brengen in plaats van stucwerk. De muren en plafonds van deze woningen krimpen nog en je kan met stucwerk dan last krijgen van scheurtjes. Renovlies is in tegenstelling tot stucwerk scheuroverbruggend. Het blijft zeer glad, zelfs wanneer jouw woning krimpt.

Latex spuiten

Minder kosten, minder tijd en een mooier resultaat. Streeploos op elke ondergrond. De latex wordt met spuitapparatuur op alle soorten ondergronden aangebracht. Kies uit elke kleur die je maar kunt bedenken in verschillende uitvoeringen. De uitvoeringen die vaak gespoten worden zijn (zijde)mat, (zijde)glans of isolerend. Naast de ruime keuze is de snelheid ook een groot voordeel; ten opzichte van een verfroller gaat het vijf keer sneller! Dit scheelt veel in de arbeidskosten en levert jou tot wel 40% besparing op. In de meeste gevallen zijn specialisten afhankelijk van het aantal vierkante meters 1 á 2 dagen bezig om een woning te spuiten. Heb je nieuw stucwerk of meerdere kleuren op de muur? Dan duurt dit minimaal 2 dagen. Wil je graag verschillende kleuren op de muren in huis? Ook dit is mogelijk met latex spuiten.