Naar nieuwsoverzicht

Keukenrenovatie: hoe je jouw keuken een nieuw leven inblaast

15 oktober 2023

De keuken is een van de meest gebruikte ruimtes in huis. Niet alleen voor het voorbereiden van heerlijke maaltijden, maar ook om te ontspannen, bij te kletsen met vrienden en familie en soms zelfs om te werken. Omdat je keuken zo veel gebruikt wordt, zal deze na verloop van tijd ook best aan vervanging toe zijn. Natuurlijk gaat het niet zo dat ineens je hele keuken uit elkaar valt. En dan ga je natuurlijk ook niet de hele keuken slopen. Keuken renovatie is dan het antwoord op al je vragen. Hoe je daarmee begint? Dat lees je hier!

Witte eilandkeuken

Begin met een plan 

Als je begint met een project zoals een keukenrenovatie, is het van groot belang om een planning te hebben. Dit is zo’n kwestie van een goed begin is het halve werk. Als je midden in een keukenrenovatie tot de conclusie komt dat je materialen mist of dat je niet tevreden bent, is het redelijk lastig (en prijzig) om opnieuw te beginnen. Buiten het feit dat dit gewoon een klus is die je snel wilt afhandelen. Koken op een camping pitje is leuk voor vakantie, maar niet voor drie maanden lang. 

Doe inspiratie op

Voordat je begint ga je natuurlijk eerst kijken welke kant je op wilt met je nieuwe keuken. Hou je minimalistisch of klassiek? Een landelijke open keuken is prachtig, maar een strakke, minimalistische keuken is ook heel mooi. Ga eens wat keuken inspiratie op doen, online of in magazines. Pinterest is ook altijd heel handig om een moodboard te maken van de dingen die je mooi vindt. Kijk ook naar de dingen die je nu niet bevallen in de keuken en naar de stijl van de rest van je huis. 

Bepaal je budget 

Jammer genoeg kost alles geld. Een keukenrenovatie is daarop helaas geen uitzondering. Een keukenrenovatie is een uitstekende manier om je keuken op te frissen zonder te betalen voor de volledige nieuwe keuken. Toch is het ook voor een renovatie belangrijk om een goed kostenplaatje op te stellen. Wees realistisch en eerlijk met je budget. Kijk naar de dingen die voor jou prioriteit hebben en begin hier met opknappen. Overleg met verschillende aannemers en kijk naar de mogelijkheden om een betrouwbare schatting van de kosten te krijgen. 

Klaar voor de start 

Als je weet wat je wil, hoeveel het mag kosten en waar je gaat beginnen, is het tijd om de mouwen op te stropen en aan de slag te gaan met renoveren. Het is even bikkelen, maar dan kun je ook weer gaan genieten van je frisse keuken. Daarbij is het ook gewoon een goede investering in de waarde van je huis. Volgende stap: de badkamer. 

 

Door: Partnercontent