Naar nieuwsoverzicht

Welke verftechnieken gebruiken ze bij de spuiterij?

16 oktober 2023

Als je ooit een woning hebt gekocht of een huis hebt gerenoveerd, heb je vast weleens van een spuiterij gehoord. Ze spelen een grote rol bij het transformeren van objecten zoals auto’s, meubels en muren. Je vraagt je wellicht af hoe zij kwalitatief hoge resultaten bereiken. Het antwoord ligt in de verftechnieken die bij spuiterijen worden toegepast. In dit artikel gaan we dieper in op deze verschillende technieken. 

Spuiterij

Airless spuiten

Wil je je muren laten verven door een spuiterij? Kies dan voor airless spuiten. Deze techniek maakt gebruik van een enorm krachtige pomp die de verf met een hoge druk door de spuitmond perst. Door de hoge en constante druk wordt de verf gelijkmatig op het oppervlak gespoten. De perfecte techniek voor grote oppervlakken zoals muren, dus!

Elektrostatisch spuiten

Verven met elektrisch geladen verfdeeltjes? Ja, het kan echt! Dit is precies wat er gebeurt wanneer de techniek van het elektrostatisch spuiten wordt toegepast. De verfdeeltjes worden geladen met elektriciteit en op het oppervlak aangebracht. Deze techniek garandeert een gelijkmatige verdeling van de verf, zelfs op moeilijk te bereiken plaatsen zoals kleine kiertjes en hoekjes. De techniek wordt voornamelijk toegepast bij het verven van metalen oppervlakken.

High volume low pressure spuiten

High volume low pressure spuiten, ook wel HVLP-spuiten genoemd, maakt gebruik van een lagere luchtdruk dan bij het airless spuiten. Deze lagere druk zorgt ervoor dat er minder sprake is van verfnevel, waardoor de verf dus op een efficiëntere manier wordt gebruikt. Om deze reden wordt de HVLP-techniek vaak toegepast voor gedetailleerde werkzaamheden. Denk bijvoorbeeld aan het verven van meubels.

Poederverven

Op zoek naar een milieuvriendelijke verftechniek? Dan is poederverven de techniek die als muziek in je oren zal klinken. Bij deze techniek wordt de verf in poedervorm op het oppervlak aangebracht. Nadat het poeder is gespoten, wordt het oppervlak verhit zodat het poeder smelt en een duurzame coating vormt. Poederverven is een techniek die perfect kan worden toegepast voor metalen oppervlakken. 

Gradient spuiten

Gradient spuiten is een techniek die perfect kan worden toegepast voor statement muren in je woning. Bij gradient spuiten verandert de kleur van de verf geleidelijk, van donker naar licht of van licht naar donker. De techniek wordt veelal toegepast in decoratieve wanden of schilderijen.

Een spuiterij heeft dus enorm veel te bieden. De technieken kunnen op veel verschillende manieren worden toegepast en er is dus altijd wel een verftechniek die perfect past bij de wensen die jij hebt voor je nieuwe woning! Wat wordt het?


Door: Partnercontent