Naar nieuwsoverzicht

Hoe machineverhuur duurzaamheid in de bouwsector kan bevorderen

5 juni 2023

PARTNERCONTENT - Meer en meer bedrijven kiezen er vandaag de dag voor om machines te huren, in plaats van nieuwe modellen in een erg hoge prijscategorie aan te schaffen. En dat is ook helemaal niet zo gek. Kies je voor het huren van machines voor een bouwproject, dan kan de duurzaamheid in de bouwsector aanzienlijk worden bevorderd. Maar er zijn nog veel meer voordelen waar je van profiteert. Klinkt goed, toch? Wat de grootste voordelen zijn van het huren van machines voor je eigen organisatie, zoals het huren van een opslagcontainer, lees je in dit blog.

boels

Je maakt maximaal gebruik van je eigen wagenpark 

Het kan natuurlijk zo zijn dat je op dit moment al een erg mooi en bestaand wagenpark hebt, waar je maar al te graag gebruik van maakt. Het zijn machines waar het personeel erg vertrouwd mee is en de machines voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen. Maar soms kan het zo zijn dat je extra machines nodig hebt voor een groter project of door de topdrukte tijdens een seizoen heb je extra handjes op de bouwplaats nodig met een kanaallift huren. Door het bestaande wagenpark te combineren met het huren van machines, maak je daar dus optimaal gebruik van. De machines staan niet langer meer te verstoffen, wat dus ook nog de nodige onderhoudskosten kan schelen. 

De productie een dus het gebruik van nieuwe grondstoffen voor nieuwe machines behoort tot het verleden 

We weten natuurlijk allemaal dat we zuiniger dan ooit moeten zijn op onze planeet. Hier kun jij ook een steentje aan bijdragen in de bouwsector. Want door niet langer meer te investeren in gloednieuwe machines, wordt het gebruik van nieuwe grondstoffen voorkomen. Draag je binnenkort ook een duurzamer steentje bij aan de planeet? 

Je hebt niet langer meer veel opslagruimte voor machines nodig 

Je weet het waarschijnlijk maar al te goed. Een machine kan behoorlijk wat opslagruimte in beslag nemen in de werkplaats of het magazijn. En deze opslagruimte komt maar al te goed van pas voor bijvoorbeeld materiaal of voorraad van producten. Door minder machines in eigen bezit te hebben en wat vaker te kiezen voor het huren van machines, kun je behoorlijk besparen in deze extra ruimte. Kies er dan wel altijd voor om de machines te huren bij een specialist. Hierdoor haal je altijd een hoge kwaliteit in huis en je bent ook nog eens enorm flexibel als het aankomt op de huurtermijn.