Naar nieuwsoverzicht

Een koel en duurzaam huis

8 juni 2023

PARTNERCONTENT - Als in het voorjaar en de zomer de hitte toeslaat, verlangen we stuk voor stuk naar een aangename, koele omgeving in ons huis. Gelukkig bestaan er lucht-lucht warmtepompen (maar je geen zorgen, ze verkoelen ook) en de airconditioning van Bestair. In dit artikel zullen we de voordelen van de apparaten delen en waarom beide systemen een slimme keuze zijn om je woning koel te houden op een milieuvriendelijke manier. 

warmtepomp

Airco’s

De airconditioning is ontworpen om buitenlucht om te zetten in koele lucht. Deze verkoelende lucht wordt door je woning verspreid. Tijdens hete zomerdagen zorgt de lucht ervoor dat je woning een comfortabele leefomgeving is. Het is belangrijk om te weten dat een standaard airco slechts één ruimte in je huis verkoelt. Wil je dat je gehele woning lekker koel blijft? Zorg er dan voor dat je dan meerdere binnenunits aanschaft.

Warmtepompen

Wil je dat je gehele huis met een enkel apparaat wordt verkoeld, dan is een warmtepomp voor jou. De naam zegt het niet, maar een warmtepomp zorgt voor heerlijk koude lucht. De warmtepomp die het best te vergelijken is met een airco is de lucht-lucht warmtepomp. Deze gebruikt net als een airconditioning de lucht van buiten en zet deze om in koude lucht. Het grote voordeel van een lucht lucht warmtepomp voor thuis is dus dat deze met een enkele binnenunit je gehele woning verkoelt. Om deze reden is een warmtepomp ook vaak duurder dan een gemiddelde airco.

Duurzaamheid

Ondanks dat de prijzen van airco’s en warmtepompen fors kunnen zijn, bespaar je door het duurzame gebruik van de apparaten wel op je energierekeningen. Naast dat de airco en de warmtepomp je woning in de zomer verkoelen, kunnen ze je huis in de wintermaanden ook verwarmen! Je kunt je verwarming dus laten voor wat het is. Fijn voor de portemonnee. Daarnaast hebben de systemen geen schadelijke bijdragen aan het milieu. Er worden namelijk geen giftige koelelementen gebruikt. Ook dragen de moderne apparaten bij aan een lagere CO2-uitstoot. Door te kiezen voor een lucht-lucht warmtepomp of een energiezuinige airconditioning draag je bij aan de verduurzaming en verminder je je eigen ecologische voetafdruk.

Het creëren van een fijne leefomgeving tijdens de warme zomermaanden is van essentieel belang. Airconditioningsystemen en warmtepompen bieden beide effectieve oplossingen. De apparaten zijn zuinig en duurzaam, waardoor je van koele lucht kunt genieten terwijl je bijdraagt aan de verbetering en de bescherming van het milieu.