Naar nieuwsoverzicht

Waarom nog kiezen voor rolluiken?

2 juni 2023

PARTNERARTIKEL - Op het gebied van buitenzonwering zijn moderne screens hard gestegen in populariteit. Daarnaast zijn ramen tegenwoordig goed geïsoleerd, is het hang- en sluitwerk een stuk veiliger dan voorheen en kun je een kamer goed verduisteren met de juiste raambekleding. Zijn er dan nog redenen om te kiezen voor rolluiken? Het antwoord is een volmondige ‘ja’! De afgelopen jaren zijn de technieken verbeterd en is er een nieuwe generatie rolluiken op de markt gekomen. Deze luiken hebben meer voordelen dan de ouderwetse variant. Je leest meer over de positieve eigenschappen van een moderne rolluik in dit artikel.

Rolluiken

1. Optimale isolatie

Ook wanneer jouw woning is voorzien van isolatieglas, kun je nog genieten van de extra isolatie van een modern rolluik. Het zorgt niet alleen voor extra thermische isolatie, maar ook voor optimale geluidsisolatie. De rolluiken bedekken de ramen van de buitenkant waardoor de zon het glas niet kan opwarmen. Het blijft in de zomer dus een stuk koeler in huis. Daarnaast heb je minder last van omgevingsgeluiden als de rolluiken dicht zitten. Het draagt dus tegelijkertijd bij aan een betere nachtrust. Omdat je met rolluiken een kamer volledig kunt verduisteren, kun je zelfs overdag rustig gaan slapen. Ideaal als je nachtdiensten draait.

2. Eenvoudige elektrische bediening

Ouderwetse rolluiken moeten vaak met de hand worden bediend. Gelukkig kun je nu kiezen voor elektrische bediening. Dit is een stuk gebruiksvriendelijker. Ook zijn moderne elektrische rolluiken voorzien van obstakeldetectie. Dit zorgt ervoor dat het luik stopt zodra het een obstakel tegenkomt. Hierdoor loopt het rolluik minder gauw beschadigingen op. 

3. Rolluiken met anti-optilveren

Een ander belangrijk voordeel van rolluiken is dat ze inbraak vertragend zijn. Kies voor rolluiken met anti-optilveren om het risico nog kleiner te maken. Door het gebruik van stugge veren wordt het bijna onmogelijk om elektrische rolluiken op te tillen. 

4. Rolluik met solar motor

Vind je duurzaamheid erg belangrijk? Kijk dan eens naar de mogelijkheden van solar rolluiken. Deze rolluiken werken volledig op zonne-energie. Omdat je voor dit type geen bedrading naar binnen hoeft te boren, is de montage erg eenvoudig. Dit kun je prima zelf doen! Dat scheelt weer extra kosten en wachttijd (voor een monteur).

5. Moderne look en kleuren

Moderne rolluiken zijn verkrijgbaar in veel kleuren. Je kunt de look dus perfect aanpassen op jouw persoonlijke stijl. Momenteel zijn zwarte en antraciet kleurige luiken erg populair.

6. Ideale rolluik samenstellen

Je kunt jouw ideale rolluik zelf samenstellen en geheel op maat laten maken. Zo sluit het altijd perfect aan op jouw woning en wensen.