Naar nieuwsoverzicht

Hoe kan beton verwerkt worden in je woning?

14 juni 2022

PARTNERCONTENT – Ga je verhuizen of je woning verbouwen, dan komt het onderdeel ‘interieur’ al snel om te hoek kijken! Leuk, spannend en ook wel een uitdaging. Want iedereen wil toch een interieur dat bij hem past, dat je het gevoel geeft ‘thuis’ te zijn. Misschien heb jij dat wel met betonnen details! Dat is namelijk weer helemaal in, dus dan zit je dubbel goed. 

gietvloer

 

De vloer en beton

De meest eenvoudige manier om beton te verwerken in je huis is door de vloer van beton te maken: een betonvloer dus. Zo zorg je ervoor dat dit bouwmateriaal helemaal terugkomt in je woning, het centrale punt als het ware. Je creëert hiermee een totale make-over. 

Geadviseerd wordt om een coating te nemen, zodat de vloer niet snel beschadigt. Niemand zit erop te wachten om na korte tijd weer aan de slag te moeten met zoveel oppervlakte. Coating heeft ook als voordeel dat je het makkelijk schoon te houden is. Met weinig moeite heb je in een handomdraai je woning – of op zijn minste de vloer – weer fris. 

Muren en beton

Heb je er al eens aan gedacht om je muren een betonlook te geven? Dit is zelfs nog makkelijker dan wanneer je voor een volledige betonvloer gaat. De muren geef je vrij eenvoudig een betonlook met beton cire. Dit is een coating die je over de muren aanbrengt. 

Met gemak kun je beton cire op je huidige tegels toepassen; eerst zul je de tegels moeten voegen met beton. Zo zorg je ervoor dat je een mooie – egale – betonlook creëert. Zoiets kun je doen in de woonkamer, en het wordt ook vaak gebruikt in de keuken, de gang of het toilet. In de keuken heb je verschillende mogelijkheden om er mooi beton in te verwerken.  

Beton aan de buitenkant van je huis

Zelfs als je de vloer hebt vervangen voor woonbeton, kan er nog iets missen. Soms voel je huis gewoon niet als je ‘thuis’. Of… je bent juist wild enthousiast van de toepassingen van beton. Kijk dan eens verder dan alleen naar het ‘interieur’. Je kunt het ‘exterieur’, ofwel de buitenkant van je woning, ook die stoere uitstraling geven met beton cire. Het is waterdicht, dus wat houdt je tegen?