Naar nieuwsoverzicht

Uit welke horren kun je kiezen?

13 juni 2022

PARTNERCONTENT – Insecten buiten houden, zeer handig tijdens de warme zomerdagen. Je zet dan wat vaker een raam of deur open, maar ongenode gasten mogen – nee moeten – buiten blijven! Een hor biedt uitkomst. Maar welke hor ‘past’ bij jouw huis en bij jouw wensen? 

Er zijn horren die speciaal gemaakt zijn voor bepaalde soorten deuren of ramen. Zo zijn er horren voor draaideuren. Of horren die gebouwd zijn voor ramen die anders openen dan standaard ramen. Er zijn ook screens voor zonwering die geschikt zijn voor meerdere soorten deuren en ramen. Deze kun je zelf aanpassen aan de vorm en maat van jouw deur en zijn daardoor multifunctioneel. Dit wordt ook wel een originele hor genoemd. En dan kan het zelfs nog ‘origineler’, zoals met inzethorren, rolhorren en voorzethorren. Hier een overzicht van de soorten horren en screens.

horren

Horren speciaal voor draaikiep ramen

Laten we beginnen met de inzethor. Deze hor is een goede optie voor een draaikiepraam. Het fijne aan inzethorren is dat het zeer eenvoudig te plaatsen is. Je hebt hier geen hulp van een professional bij nodig en je kunt dit in je eentje doen. Bovendien is het niet nodig om schroeven, tape of ander soort gereedschap te gebruiken bij het plaatsen van de hor. 

Horren die je in de winter niet hoeft weg te halen

Veel mensen vinden het onnodig en niet fijn om in de wintermaanden ook horren voor ramen of deuren te hebben. Voor hen is er de rolhor! Die hoef je niet op te bergen tijdens de wintermaanden, omdat je ze eenvoudig kunt oprollen (what’s in a name). Je hebt er dan geen last van in de winter en kunt de hor weer uitrollen als de warme dagen, en dus ook beestjes, weer in aantocht zijn.

Een hor die wordt vastgemaakt

Een soort hor die wordt vastgezet op het kozijn is de voorzethor. Deze kan zowel aan de binnenkant als aan de buitenkant geplaatst worden en is gemakkelijk te verwijderen. Fijn als je geen zin hebt in veel werk. Klik hier voor meer informatie over horren en de soorten die er te krijgen zijn.

 

Bron: https://www.luxaflex.nl/producten/buitenzonwering/screens/