Naar nieuwsoverzicht

Zo geef je de voorkant van een woning een luxe uitstraling

27 juni 2022

PARNTERCONTENT - De voorkant van een woning zegt vaak al veel over de woning of de eigenaren zelf. Valt het je niet op dat je vaak op die manier naar huizen kijkt als je door een straat wandelt? Het vooraanzicht mag dus best wat extra aandacht krijgen. Zou je graag meer elegantie naar de voorzijde van je woning willen halen? Dat kan met een aantal kleine aanpassingen, die we aan je voorleggen. 

Een deurluifel

Een deurluifel kan niet ontbreken in deze lijst, mede door de praktische voordelen en natuurlijk de bijzondere uitstraling. Je kunt uit ontzettend veel soorten deurluifels kiezen, dus neem er vooral eentje die bij de wijk en het huis past. Het biedt ook wat ruimte om te schuilen tijdens een heftige regenbui, wanneer je naar je huissleutel op zoek bent of met je boodschappentassen voor de deur staat. Tot slot nóg een praktisch voordeel, het houdt je voordeur droog en zorgt voor minder viezigheid op de deur. Het belang van de voordeur zelf zetten we ook graag even in het zonnetje, dus lees snel verder.  

De voordeur en raamkozijnen

Als de voordeur er slecht uitziet heeft het eigenlijk weinig zin om iets aan de rest van de woning te doen. Als hier afgebladderde verf hangt of deze erg vies is, doet dat direct af aan de rest. Zorg dus dat deze er te allen tijde verzorgd uitziet. Dit kun je bijvoorbeeld doen door de deur en kozijnen een verse laag verf te geven of opnieuw te laten behandelen door een specialist. Je kunt het in een andere kleur verf laten doen voor een compleet nieuwe uitstraling, mits dat natuurlijk mag volgens de afspraken met woonverenigingen. Laat het netjes aflakken met een hoogglans topcoat om het jarenlang netjes te laten zitten. Af en toe een natte spons eroverheen kan ook geen kwaad, zodat je stof, zand en spinnenwebben weghoudt.

 oprit aanleggen met klinkers

Ruimte voor een oprit

Als jouw woning de mogelijkheid en ruimte heeft voor een oprit, raden we je direct aan deze te bouwen. Dit is niet alleen lekker praktisch, want je kunt voorgoed je auto kwijt naast of voor het huis, maar daarnaast straalt het ook luxe uit. Je kunt deze oprit aankleden met automatische verlichting en een mooi grindpad, waardoor je gemakkelijk jouw auto kunt parkeren. Tot slot kun je nog wat beplanting toevoegen om het een mooi geheel te maken met de rest van je voortuin.