Naar nieuwsoverzicht

Eerste editie SKB Awards 2018 van start

6 september 2018

We noemen hen kortgezegd SKB’ers, wat staat voor bouwbedrijven die aangesloten zijn bij de Stichting Klantgericht Bouwen. Deze bedrijven bouwen nieuwbouwwoningen. Zij staan voor klantgericht ondernemen en maken zich er ook hard voor. SKB’ers vragen om die reden ook uitgebreide feedback aan hun klanten op verschillende momenten tijdens het bouwproces en onderscheiden zich op dat vlak van andere bouwbedrijven op bouwnu.nl. De vele antwoorden per klant geven een schat aan informatie. Een SKB'er kan daarmee allerlei klantprocessen in zijn bedrijfsvoering nog beter analyseren en het geeft de klant de kans zowel tijdens als na de bouw van hun woning zijn ervaringen te delen met het bouwbedrijf.

De analyses worden realtime in managementrapportages gedeeld met deze bedrijven, evenals de benchmarks; hoe doen andere bedrijven het gemiddeld op vergelijkbare onderdelen in het proces? Je kunt zeggen dat deze bouwbedrijven zich kwetsbaar opstellen om zichzelf en de sector verder te kunnen optimaliseren. De klant profiteert van deze kwaliteitsslag die al sinds de oprichting van SKB in 2003 gaande is.

SKB Awards 2018SKB-Awards
Bedrijven die aangesloten zijn bij SKB zijn ook gewoon vindbaar op bouwnu.nl. Maar omdat zij ‘achter de schermen’ door hun klanten veel uitgebreider beoordeeld worden, organiseren we een jaarlijkse exclusieve prijsuitreiking voor deze groep bouwbedrijven.
De SKB Awards van 2018 worden toegekend in meerdere categorieën. Hierover berichten we binnenkort meer.


Bekendmaking winnaars

Eind oktober worden de winnaars bekendgemaakt aan de branche en de consument via diverse mediakanalen. De winnaars worden in het zonnetje gezet en krijgen gepersonaliseerd PR-materiaal om het gehele jaar eervol te kunnen laten weten dat zij de beste in een bepaald vakgebied zijn!

Zie ook klantgerichtbouwen.nl voor meer informatie over de stichting.