Naar nieuwsoverzicht

5 tips om een team te worden met jouw bouwer

21 augustus 2018

Je haalt niet elke dag een stel bouwers in huis, je zult er misschien niet aan moeten denken! Maar, mi casa es su casa is in feite wel wat er aan de hand is als je samenwerkt met een bouwbedrijf. Je zult echt af en toe de touwtjes moeten laten vieren, want deze vakmensen weten waar ze mee bezig zijn. Nee, je hoeft niet alles uit handen te geven en het wordt jouw droomhuis, dus jij hebt en houdt de regie. Toch werkt het prettig als je een team kunt vormen met jouw aannemer. We geven je vijf tips hoe je dat kunt doen.

Teamwork bouwer bouwnu.nl

Tip 1: Overleg
Overleg regelmatig met elkaar, en dan het liefst met de uitvoerder. Voor de een betekent dat elke dag, voor de ander twee keer per week. Bepaal waar jij je goed bij voelt. Tijdens de overleggen kun je het hebben over de voortgang of waar het bouwteam tegenaan loopt en hoe jij het graag opgelost wilt hebben. Handig om daar een planningsschema voor bij te houden, dat je samen kunt invullen en afvinken. Ook is het goed om af en toe een compliment uit te delen als je tevreden bent met het resultaat.

Tip 2: Duidelijke afspraken
Maak met het team duidelijke afspraken over hoe laat ze dagelijks starten en eindigen en hoe ze de boel achterlaten (voor de veiligheid van kinderen bijvoorbeeld). Niet alleen zodat je na hun vertrek zelf ook aan de slag kunt met het nodige bouwstof en de schoonmaak (vergeet de wc’s niet), maar ook omdat je de buren op de hoogte kunt brengen. Zullen ze vast waarderen!

Tip 3: Verwenmomentje
Vergeet niet om af en toe een verwenmomentje in te lassen. Een lekkere plak ontbijtkoek bij de thee bijvoorbeeld. Oh, en een ronde op diverse verbouwforums leert dat bouwers dol zijn op koffie, koffie en nog eens koffie...

Tip 4: De bitterbal
Maar een lekkere (gezonde of vette) lunch op z’n tijd of een vrijdagmiddag-bitterbal-met-biertje gaat er vast ook wel in. Het is jouw verbouwing of nieuwbouw, maar het bouwteam werkt hard om jouw ideale plaatje te realiseren, dan mogen ze daar best voor beloond worden! Je zult zien dat de gunfactor beide kanten op werkt.

Tip 5: Pannenbier
Je kunt er ook voor kiezen om dat bij mijlpalen te doen. Bijvoorbeeld door pannenbier te geven bij het behalen van het hoogste punt van de verbouwing of de nieuwbouw. Als het goed is maak je deze verbouwing geen tweede keer mee, dus probeer zelf ook te genieten van de mijlpalen. Jullie hebben ze tenslotte samen behaald!