Naar nieuwsoverzicht

Een kleurrijke stap naar badkamer perfectie

4 augustus 2023

ADVERTORIAL - In een badkamer is de vloer een essentieel element dat niet alleen functioneel moet zijn, maar ook bijdraagt aan de algehele uitstraling en sfeer van de ruimte. Er zijn talloze mogelijkheden als het gaat om badkamervloeren, van traditionele tegels tot houten vloeren en meer. Een van de opvallendste trends van de afgelopen jaren is de gietvloer in de badkamer.

gietvloer

De voordelen van de trend gietvloeren

Deze vloeren hebben de afgelopen jaren aanzienlijke populariteit gewonnen, niet alleen vanwege hun moderne uitstraling, maar ook vanwege de vele voordelen die ze bieden voor gebruik in de badkamer.
Een van de meest opvallende voordelen is dat deze naadloos zijn. Hierdoor zijn er geen voegen, spleten of naden waar vuil en bacteriën zich kunnen ophopen. Dit maakt de vloer zeer hygiënisch en gemakkelijk schoon te houden, wat essentieel is in een ruimte zoals de badkamer.

Daarnaast zijn gietvloeren duurzaam en bestand tegen vocht, wat perfect is voor de vochtige omstandigheden in een badkamer. Het oppervlak is waterdicht, waardoor er geen water in de vloer kan sijpelen en schade kan veroorzaken.

Een ander pluspunt is het comfort. In vergelijking met koude tegels voelt een gietvloer aangenamer aan de voeten, vooral in de ochtend wanneer je net uit bed stapt.

Bovendien kunnen ze worden afgewerkt met een antislipcoating, waardoor ze veiliger zijn dan veel andere vloertypes. Zeker in een omgeving waar water gemakkelijk kan spatten, is dit een belangrijk aspect om rekening mee te houden.

Welke soort kleur voor welke sfeer en effect

Badkamers worden steeds meer gezien als een persoonlijke ruimte van rust en ontspanning. De kleur van de vloer speelt hierbij een cruciale rol in het creëren van de gewenste sfeer en effect in de ruimte. Voor je gietvloeren in de badkamer zijn er talloze kleuropties beschikbaar, variërend van neutrale tinten tot gedurfde kleuren.

Kleuren hebben een krachtige invloed op onze gemoedstoestand en de sfeer die we willen creëren in de badkamer. Lichte tinten, zoals wit, crème, pastelgeel of zachtblauw, geven een gevoel van ruimtelijkheid en frisheid. Deze kleuren reflecteren het licht en maken de ruimte visueel groter, waardoor ze ideaal zijn voor kleinere badkamers met beperkte natuurlijke verlichting. Het gevoel van luchtigheid en openheid draagt bij aan een gevoel van rust en kalmte, waardoor je je uitgenodigd voelt om te ontspannen en te genieten van een rustgevend moment in je badkamer.

Aan de andere kant, als je op zoek bent naar een luxueuze en knusse sfeer, zijn donkere kleuren zoals antraciet grijs, diepblauw, of zelfs donkerpaars een uitstekende keuze. Deze diepere kleuren creëren een gevoel van warmte en intimiteit, perfect om te ontspannen na een lange dag. In combinatie met zachte verlichting en luxueuze materialen voegen donkere tinten een weelderige en verfijnde sfeer toe aan de badkamer.

Verder hoef je je kleurkeuze niet te beperken tot één enkele tint. Je kunt verschillende kleuren combineren om een unieke uitstraling te creëren. Bijvoorbeeld, een lichte gietvloer kan worden gecombineerd met donkere accenten in de badkamerinrichting, zoals donkere badkamermeubels, accessoires of tegels. Deze subtiele contrasten voegen een gevoel van dynamiek en diepte toe aan de ruimte.