Naar nieuwsoverzicht

Van schets tot realiteit: het proces van het ontwerpen en bouwen van een keuken

3 augustus 2023

PARTNERCONTENT - Sta je te popelen om aan de slag te gaan met het ontwerpen van de keuken van je dromen en doe je graag keuken inspiratie op? Bijvoorbeeld omdat je na vele jaren met veel plezier te hebben gewoond in je huis de indeling drastisch om gaat gooien? Of omdat je binnenkort de sleutels van je woning krijgt en je daarom de keuken maar al te graag met beide handen aanpakt? Je komt in alle gevallen natuurlijk graag te weten wat de mogelijkheden zoal zijn op het gebied van het ontwerpen van een nieuwe keuken. Waar je zoal op kunt letten tijdens het samenstellen van een nieuwe keuken, lees je hier.

Keuken

Bepaal als eerste de stijl waar de keuken aan moet voldoen

Op het moment dat je aan de slag gaat met een keuken ontwerpen, is het een goed idee om voor jezelf al de keuze te maken in wat voor soort stijl deze uit moet worden gevoerd. Zo weet je zeker dat het ontwerpen ervan ook weer net even wat vlotter verloopt. Kies je bijvoorbeeld het liefste voor een landelijke keuken met lekker veel bovenkastjes? Of een keuken in een Japandi stijl die zo minimalistisch mogelijk uit wordt gevoerd? Iedere keukenstijl heeft weer zo zijn eigen kenmerken, dus het is altijd enorm belangrijk om daar rekening mee te houden tijdens het ontwerpen van de keuken.

Investeer in een goed aanrechtblad van een luxe materiaal

Een van de grootste blikvangers van de keuken, is natuurlijk het aanrechtblad. Het is daarom altijd een goed idee om daarin te investeren. Kies voor stevig en solide materiaal zoals composiet of pak écht een keer goed uit met een prachtig luxe blad van marmer. Voor ieder is er altijd wel wat wils. Let er wel op dat het aanrechtblad een van de grootste kostenposten is van de keuken en dus ook voor een groot deel het totaalplaatje bepaalt.

Eigentijdse apparatuur zorgt meteen voor een prachtig totaalplaatje

De kers op de taart is natuurlijk het uitzoeken van de apparatuur van de keuken. Je hebt vandaag de dag de keuze uit tal van handige snufjes die je erg makkelijk kunt integreren in de keuken. Wat dacht je bijvoorbeeld van een luxe wijnklimaatkast? Een kokend waterkraan, zodat een waterkoker op het aanrechtblad niet langer meer nodig is? Of een inductie kookplaat mét een geïntegreerde afzuiging? Door te investeren in dit soort apparatuur, zorg je meteen voor een keuken die voor een enorm lange tijd mee kan gaan.