Naar nieuwsoverzicht

Beste Bouwer(s) 2023 en Beste Verbouwer 2023 bekend

8 februari 2024

Vergelijkingswebsite bouwnu.nl maakt voor de achtste keer op rij Beste Bouwer(s) en Beste Verbouwer van het jaar bekend. Deze verkiezing is in het leven geroepen door bouwnu.nl omdat de uitslag het meest waarachtig en representatief is te noemen; de nieuwbouwers en verbouwers worden beoordeeld op hun prestaties, kwaliteit en service door hun eigen klanten, gedurende een jaar.

In de categorie Beste Bouwer (10-49 reviews) is Aannemersbedrijf Kuipers uit Langeveen de winnaar. Voor bouwers die jaarlijks 50 of meer reviews ontvangen bestaat een aparte categorie, omdat het hier vaak gaat om seriematige nieuwbouw. Dit jaar staat ABB Bouwgroep uit Sliedrecht op de eerste plek in die klasse. En de Beste Verbouwer is Eminentbouw uit Zoetermeer. Deze drie bouwbedrijven ontvingen in 2023 gemiddeld de hoogste beoordelingen van kopers van nieuwbouwwoningen en consumenten die een verbouw lieten realiseren.

De uitreiking van de begeerde prijzen vindt om het jaar plaats in het BouwBeurs Nieuwscafé van vakblad Aannemer, aangezien deze beurs elke twee jaar georganiseerd wordt. Deze keer, zonder BouwBeurs, is Edwin Groot, directeur bouwnu.nl, zelf langs de bouwers gegaan om hen in het zonnetje te zetten. Uiteraard in zijn felroze colbert – als knipoog naar het logo van het merk.

Door klanten beoordeeld

Bouwbedrijven die actief zijn in nieuw- en verbouw profileren zich op bouwnu.nl zodat ze door hun klanten beoordeeld kunnen worden met reviews. Klanten geven op verschillende onderdelen een cijfer en er wordt prominent per bouwbedrijf een overall score getoond op bouwnu.nl.

Reviews over nieuwbouw en verbouw

Bouwbedrijven die zowel werkzaam zijn in nieuwbouw als verbouw kunnen feedback krijgen op beide expertises. Bij het bepalen van de Beste Bouwer(s) en Beste Verbouwer van 2023 is per prijs onderscheid gemaakt tussen de reviews met betrekking tot nieuwbouw en verbouw. En om mee te kunnen doen aan deze uitreiking, moet het bedrijf in 2023 minstens tien reviews hebben ontvangen op het betreffende onderdeel.

Beste Bouwer(s) 2023

In de twee categorieën van de Beste Bouwer verkiezing hebben onderstaande bedrijven een podiumplaats gekregen, op basis van de beoordelingen van kopers in 2023.

10 tot 49 reviews:

  • 1e plaats: Aannemersbedrijf Kuipers uit Langeveen
  • 2e plaats: Heilijgers uit Amersfoort
  • 3e plaats: Aannemersbedrijf van der Helden uit Ophemert

50 of meer reviews:

  • 1e plaats: ABB Bouwgroep uit Sliedrecht
  • 2e plaats: Bot & van der Ham – ThuisinBouwen uit Meerkerk
  • 3e plaats: Maas-Jacobs Bouwbedrijf uit Zundert

Beste Verbouwer 2023

In deze categorie gaat het sec om de feedback op prestaties, kwaliteit en service van verbouwactiviteiten.

10 of meer reviews:

  • 1e plaats: Eminentbouw uit Zoetermeer
  • 2e plaats: Aannemersbedrijf van Rijn uit Putten
  • 3e plaats: Riezebos Bouwbedrijf uit Genemuiden

Reacties winnende bouwbedrijven

Op de vraag waarom deze bouwbedrijven hoge beoordelingen ontvangen van consumenten op bouwnu.nl, geven ze verschillende antwoorden, met als gemene deler: klantgerichtheid en duidelijke communicatie.

Beste Bouwer 2023 (10-49 reviews)

Directeur Fons Meijer nam namens Aannemersbedrijf Kuipers de prijs in ontvangst. En niet voor de eerste keer. In 2021 viel de eer voor het bedrijf uit Langeveen ook te beurt om zichzelf Beste Bouwer in deze categorie te noemen. Het jaar erna stond het op de tweede plek, en nu dan weer op het erepodium. Hoe heeft de aannemer zich herpakt? “Door nog meer aandacht aan onze opdrachtgevers te geven. Dat is de kern. Het is bovendien onze slogan: ‘aandacht maakt alles mooier’. En dat blijkt uit reviews van onze klanten het geval.” De belofte van het bouwbedrijf is dat het ‘bouwt aan een mooi (t)huis’. “Ja, wij ontzorgen onze klanten voor en tijdens het bouwproces en zijn er ook voor ze na oplevering om te bespreken of alles naar wens is. Onze benadering wordt beloond door onze klanten, die wij zien en benaderen als onze vrienden. We zijn bijzonder trots op deze onderscheiding.”

Aannemersbedrijf Kuipers Edwin Groot en Fons Meijer voor de ingang van Aannemersbedrijf Kuipers.

Beste Bouwer 2023 (50 of meer reviews)

Martin Visser, directeur bij familiebedrijf ABB Bouwgroep, ontving de award met grote trots. Vorig jaar stond het bedrijf uit Sliedrecht nog op de derde plek in deze categorie, maar het heeft op het gebied van klantgericht bouwen de andere nieuwbouwers achter zich gelaten. “Als we eerlijk zijn, doen we het in de kopgroep allemaal heel goed en in grove lijnen hetzelfde. Wij onderscheiden ons met onze medewerkers; ze zijn loyaal aan elkaar en aan ABB en veelal door onszelf opgeleid. Daardoor kunnen we continuïteit bieden en de lat van onze dienstverlening hoog leggen. Ook werken we met vaste partners. Het proces is daarmee steeds hetzelfde waardoor we op detailniveau kunnen verbeteren. Herhaling van ons proces én veelvuldige communicatie met onze klanten hebben ervoor gezorgd dat we ons nu het hele jaar Beste Bouwer mogen noemen. Dat gaan we samen vieren.”

ABB 2023 Martin Visser: “We doen het met z’n allen; iedere collega heeft een bouwhelm met daarop zijn/haar naam en datum indiensttreding. Samen hebben we dit bereikt.”

Beste Verbouwer 2023 (10 of meer reviews)

Eminentbouw bestaat nog maar tweeënhalf jaar, en breekt uit het niets door als Beste Verbouwer. Bij het overhandigen van de award, roept eigenaar Demy Welbergen meteen zijn mannen bij zich en bedankt hen voor het resultaat: “Dit hebben we samen gerealiseerd”. Op de vraag ‘hoe dan’, kan hij kort zijn: “We zeggen wat we doen, en doen wat we zeggen. Het betekent wel dat ik iedereen scherp moet houden. Ik ben selectief in de keuze met wie ik samenwerk. Ik zoek kwaliteit, kijk het aan, en zet het voort met degenen die het goed doen. We werken in het hogere segment en houden ons sec bezig met verbouwingen. Waarden als goede communicatie, vakmanschap en vooral klantvriendelijkheid zijn daarin onmisbaar; we zijn ons daar elke dag bewust van. De klanten die via bouwnu.nl bij ons binnenkomen, hebben hun zoektocht al achter de rug en voelen zich vervolgens ‘thuis’ bij ons. Vanaf dat moment is het aan ons om de klant verder te bedienen met onze kwaliteit, service en oplevering.”

Eminentbouw 2023 Een deel van het team van Eminentbouw aan het werk op locatie in Wassenaar. Rechts op de foto: Demy Welbergen.