Naar nieuwsoverzicht

Dit zijn de genomineerden: Beste Bouwers 2019 (>50 reviews)

3 februari 2020

Voor het vierde jaar op rij organiseert bouwnu.nl de verkiezing van de Beste Bouwer en Beste Verbouwer van het Jaar. De uitreiking vindt op 2 maart plaats in Café Restaurant Dauphine in Amsterdam, om de winnaars van de categorieën vervolgens aan het woord te laten in BNR Bouwmeesters op BNR Nieuwsradio.

Wie mag een jaar lang de felbegeerde titel ‘Beste Bouwer van 2019’ dragen? Bot & van der Ham - ThuisinBouwen, Trebbe Wonen B.V. en Rehorst Bouw B.V. zijn, in willekeurige volgorde, de genomineerden in de categorie Beste Bouwers met meer dan 50 reviews. Een prestatie om trots op te zijn. Tijd voor een kort vragenrondje!

Beste Bouwer 2019 Logo bouwnu.nl nieuws

‘De beste blijven is een nog grotere uitdaging’

“We zijn al enkele malen uitgeroepen tot Beste Bouwer van het Jaar, maar het went zeker niet!” aldus een enthousiaste John van der Ham van Bot & van der Ham – ThuisinBouwen uit Meerkerk. “Misschien geldt zelfs wel het tegendeel. Want de beste worden is één, maar de beste blijven is nog wel een grotere uitdaging.” En een gouden tip voor andere bouwers, om volgend jaar ook kans te maken op een podiumplaats? “Luisteren naar de kopers en blijven verbeteren om de verwachting van de koper te overtreffen,” zegt John resoluut. “Zo zijn onze collega’s op de bouwplaats onze ogen en oren. Op die manier kunnen we het complete proces, van ontwerp tot oplevering, optimaal monitoren op klantbeleving en kwaliteit.”

‘Denk en handel vanuit het belang van de klant’

Ook Hein Stooker, directeur Trebbe Wonen B.V. uit Enschede, is trots en blij. “De nominatie is een fantastische waardering voor onze inspanningen om onze klanten zo goed mogelijk te bedienen. Trebbe-breed stimuleren we onze collega’s om vanuit het belang van de klant te denken en te handelen: van timmerman tot wooncoach en van uitvoerder tot projectmanager. We begeleiden onze klant zo goed mogelijk, zowel tijdens de aankoop, de realisatie als in de nazorgfase van de woningen. We zetten daarvoor verschillende middelen in, zoals ons Woonbelevingscentrum LIV in Nijmegen. Naast het sturen op een sterke offline beleving, digitaliseren we onze processen daar waar het kan, zodat het proces ook leuker en beter wordt voor onze klanten. Een goed voorbeeld is ons systeem Hoomcntrl; hiermee heeft de koper alle belangrijke zaken op één digitale plek.”

‘Klantgerichtheid is een continu leerproces’

“Wij zijn er trots op dat onze visie en beleid op klantgerichtheid zich binnen de Adriaan van Erk Groep, en daarmee Rehorst Bouw, uit Bergambacht keer op keer bewijzen. Klantgerichtheid is een continu leerproces in ons hele bedrijf, en niet iets wat alleen op bepaalde afdelingen tot uiting komt. Sterker nog, dit is ook een stevige waarde bij onze partners. Je bouwt tenslotte altijd samen. Het is een teamprestatie!” aldus Arie Houweling van Rehorst Bouw B.V. “Als ik andere bouwbedrijven een advies zou mogen geven: heb oog voor de klant in het gehele proces van bouwen. Het managen van verwachtingen is belangrijk. Dat bereik je vooral door te communiceren met je klant. Nu op naar de prijsuitreiking. Wij zouden het prachtig vinden om deze prijs opnieuw te mogen winnen.”


Dit zijn de genomineerden in de categorie Beste Bouwer (>10 tot en met 50 reviews in 2019)

Dit zijn de genomineerden in de categorie Beste Verbouwer (>10 reviews en meer in 2019)

Lees hier wie de winnaar en genomineerden van vorig jaar waren