Naar nieuwsoverzicht

Dit zijn de genomineerden: Beste Bouwers 2019 (10-50 reviews)

4 februari 2020


Voor het vierde jaar op rij organiseert bouwnu.nl de verkiezing van de Beste Bouwer en Beste Verbouwer van het Jaar. De uitreiking vindt op 2 maart plaats in Café Restaurant Dauphine in Amsterdam, om de winnaars van de categorieën vervolgens aan het woord te laten in BNR Bouwmeesters op BNR Nieuwsradio. 


Wie mag een jaar lang de felbegeerde titel dragen? Bouwbedrijf Hoogeslag B.V., Kuipers & Koers Bouw B.V. en M2 Bouw zijn, in willekeurige volgorde, de genomineerden in de categorie Beste Bouwers met 10-50 reviews in 2019. Een prestatie om trots op te zijn. Tijd voor een vragenrondje!

Bokaal beste bouwer minder dan 50 reviews 2019 bouwnu nieuws


‘De klant heeft het voor het zeggen’

Een nominatie is Bouwbedrijf Hoogeslag B.V. uit Marienheem inmiddels niet vreemd, ook vorig jaar waren zij een van de trotse genomineerden. “Niet verwacht, toch gekregen!” zegt Alex Bruggeman blij. “Ondanks dat we in het gemiddeld cijfer zijn gestegen, van een 9,4 in 2018 naar een 9,6 in 2019, kwam deze podiumplaats als een verrassing. Mooie referenties zijn voor ons het allerbelangrijkst. Dat maakt ons enorm trots. Wij bouwen mooie woningen waar bewoners gaan wonen, leven. Zij bepalen hoe hun uiteindelijke woning er uit komt te zien, niet andersom. Bij ons heeft de klant het voor het zeggen, dat is denk ik heel belangrijk. Net als goed luisteren. Niet alleen voorafgaand, maar ook tijdens het proces en na de oplevering. De bouw moet een feestje zijn, en de oplevering helemaal.”


‘Een nieuw huis moet een feest zijn’

Daarin kan Kuipers & Koers Bouw B.V. uit Emmen zich helemaal vinden. Ze zijn genomineerd in de categorie Beste Bouwer (10-50 reviews) én Beste Verbouwer. Dubbel feest. Jeroen Kuipers: “Klantgerichtheid is voor ons een proces waarin we hanteren dat het nieuwe (of verbouwde) huis een feest moet zijn. Belangrijk is daarbij het bewustzijn dat we bouwen alsof we voor onszelf bouwen. Hetzelfde geldt voor het meenemen van de klant in het proces; hij is als leek immers veelal niet bekend met het proces. Dit alles maakt dat de klant precies weet hoe er gebouwd wordt, als ook waar ze zelf beslissingen over mag en kan nemen, op het ideale moment. Dit zorgt voor rust en een prettige samenwerking tijdens de bouw.”


‘De grootste uitdaging om weer bij de top 3 te zitten’

M2 Bouw uit Dedemsvaart was vorig jaar de trotse winnaar in deze categorie. Zullen de gebroeders en hun team dit jaar weer de eerste plek pakken? Rick van der Most: “Het is fantastisch om te horen dat we weer genomineerd zijn. Het was voor ons de grootste uitdaging om ook dit jaar weer bij de top 3 te zitten. De beste worden is een uitdaging, maar de beste blijven is misschien wel de grootste uitdaging. We kijken met spanning uit naar maandag 2 maart.” En als ze nog een tip mogen geven aan andere bouwers? “Kom je afspraken na, loop niet weg als er iets verkeerd gaat en blijf in contact met je klanten.”


Dit zijn de genomineerden in de categorie Beste Bouwer (> 50 reviews in 2019)

Dit zijn de genomineerden in de categorie Beste Verbouwer (> 10 reviews in 2019)

Lees hier wie de winnaar en genomineerden van vorig jaar waren