Naar nieuwsoverzicht

Bouwbedrijf Vosman: Traditioneel, maar zeker niet ouderwets

23 januari 2017 - Beste Bouwer - Nieuwbouw

Beste Bouwer 2016 winnaar Bouwbedrijf Vosman

Bouwbedrijf Vosman uit Raalte scoorde in 2016 een 9,1 gemiddeld. Zij waren in 2016 de Beste Bouwer in de categorie Nieuwbouw 10-50 reviews. We belden Remco Harink,  directeur van het uit ongeveer 50 medewerkers bestaande bedrijf, om hem te feliciteren en naar zijn geheim te vragen.

vosmanWat voor bedrijf is Bouwbedrijf Vosman?

“We bestaan al bijna 25 jaar. Het grootste deel van ons werk is nieuwbouw van woningen in opdracht van de consument, hiernaast doen we ook renovaties en verbouwingen van woningen. We zijn gevestigd in Raalte en werken vooral in onze regio.”

Nu we weten ‘met wie we te maken hebben’, rijst de vraag: Hoe werken jullie?

“We helpen de consumenten met het hele traject. Ik zeg wel eens dat we starten met ‘Help, ik heb een kavel, en nu?’ Onze tekenaars en adviseurs ontwerpen de hele woning naar de smaak en portemonnee van de klant. Een klein deel van onze woningen is pre-fab, zoals de vloeren. De rest is echt maatwerk dat op de traditionele manier wordt gebouwd; echt met metselaars en timmerlieden. Doordat we op deze manier werken zijn we tot het eind toe flexibel. Ramen verplaatsen, toch een stopcontact in de hoek of zelf de badkamer tegelen, het kan allemaal.”

Wat is het voordeel voor de klant?

“Doordat ze bij ons altijd één aanspreekpunt hebben, nemen we een hoop bouwstress weg. Wij vinden dat bouwen een feestje moet zijn. Consumenten kunnen niet alle informatie in één keer in zich opnemen en dan alle beslissingen nemen. Onze projectleiders zorgen dat de klant de benodigde informatie in kleine plukjes op het goede moment krijgt. We nemen rustig de tijd om van grof naar fijn te gaan. Bijna alles kan. De rem is meestal het budget.”

En hebben jullie nog een geheim?

“Al onze medewerkers krijgen communicatietraining. Zeker voor een regionaal bedrijf zoals wij geldt dat iedereen een toekomstige klant kan zijn. Dus ook de mevrouw die haar hondje uitlaat of de meneer die langs fietst. Onze klanten mogen elke dag komen kijken bij de bouw. Het is hun huis en wij hebben niets te verbergen. Aandacht en waardering voor je mensen zorgen dat zij zich lekker voelen, dat zie je weer terug in de kwaliteit van het werk en de interactie met de klant. Geen grote geheimen dus.”

Bouwbedrijf Vosman en Bouwnu

“Ik maak zelf ook gebruik van bijvoorbeeld Zoover. Bouwnu is voor ons echt perfect. Een slechte review hoeft niet erg te zijn. Soms gaat het nu eenmaal mis. Bouwen is zeker bij ons nog echt mensenwerk. Dat er iets misgaat hoeft niet perse een negatieve review te betekenen. Als je een probleem goed oplost kun je zelfs nog hoger scoren dan wanneer er niets fout gaat. Betere reclame dan mond tot mond reclame, live of op internet, bestaat niet. Ik heb zelfs al aanvragen gekregen naar aanleiding van Bouwnu. De prijs voor Beste Bouwer van Nederland winnen is natuurlijk een mooie extra stimulans om verder te gaan.”

Klik hier voor het overzicht van de overige topscoorders van 2016.