Naar nieuwsoverzicht

Beste Bouwer(s) 2019 en Beste Verbouwer 2019 zijn bekend

3 maart 2020

De uitreiking van deze begeerde prijzen vond gisteren plaats in Café Restaurant Dauphine in Amsterdam, waarna de winnaars rechtstreeks de naastgelegen radiostudio van BNR Nieuwsradio in gingen, om live op de radio in gesprek te gaan met Paul Laseur, presentator van BNR Bouwmeesters.

Door klanten beoordeeld
Duizenden bouwbedrijven die actief zijn in nieuw- en verbouw profileren zich op bouwnu.nl zodat ze door hun klanten beoordeeld kunnen worden met reviews. Klanten geven op verschillende onderdelen een cijfer, waarna per bouwbedrijf een overall score prominent wordt getoond op www.bouwnu.nl.

Reviews over nieuwbouw en verbouw
Bouwbedrijven die zowel werkzaam zijn in nieuwbouw als verbouw kunnen feedback krijgen op beide expertises. Bij het bepalen van de Beste (Ver)Bouwer van 2019 is per prijs onderscheid gemaakt tussen de reviews met betrekking tot nieuwbouw en verbouw.

Beste Bouwer(s) 2019

In de twee categorieën voor de Beste Bouwer verkiezing hebben onderstaande bedrijven een podiumplaats gekregen, op basis van de beoordelingen van kopers in 2019. 

10 - 49 reviews
1e plaats: Kuipers & Koers Bouw B.V.
2e plaats: M2 Bouw
3e plaats: Bouwbedrijf Hoogeslag B.V.

50 of meer reviews
1e plaats: Bot & van der Ham – ThuisinBouwen

2e plaats: Trebbe Wonen B.V.
3e plaats: Rehorst Bouw B.V.

Beste Verbouwer 2019

In deze categorie hebben twee bedrijven exact hetzelfde aantal punten. Zodoende staan twee bedrijven op een gedeelde derde plaats. Saillant detail; ook in deze categorie vinden we Kuipers & Koers Bouw B.V., dat tevens is uitgeroepen als Beste Bouwer 2019 (10-49 reviews).

10 of meer reviews
1e plaats: Cammeraat Bouwtechniek
2e plaats: Bouwbedrijf E.H. de Vries BV
Gedeelde 3e plaats: Kuipers & Koers Bouw B.V.
Gedeelde 3e plaats: Timmer- en Aannemingsbedrijf A. Goudriaan en Zoon

Reacties winnende bouwbedrijven
Op de vraag waarom deze bouwbedrijven hoge beoordelingen ontvangen van consumenten op bouwnu.nl, geven ze verschillende antwoorden, met als gemene deler: klantgerichtheid en duidelijke communicatie.

Beste Bouwer 2019 (10-49 reviews)

Jeroen Kuipers van Kuipers & Koers Bouw uit Emmen: “Klantgerichtheid is voor ons een proces waarin we hanteren dat het nieuwe huis een feest moet zijn. Belangrijk is daarbij het bewustzijn dat we bouwen alsof we voor onszelf bouwen. Hetzelfde geldt voor het meenemen van de klant in het proces; hij is als leek immers veelal niet bekend met het proces. Dit alles maakt dat de klant precies weet hoe er gebouwd wordt, als ook waar hij zelf beslissingen over mag en kan nemen, op het ideale moment. Dit zorgt voor rust en een prettige samenwerking tijdens de bouw.”

200302 Bouwnu 2 Kuipers

Beste Bouwer 2019 (50 of meer reviews)

John van der Ham van Bot & van der Ham – ThuisinBouwen uit Meerkerk: “Uitgeroepen worden tot Beste Bouwer went zeker niet! Misschien geldt zelfs wel het tegendeel. Want de beste worden is één, maar de beste blijven is nog wel een grotere uitdaging. We blijven luisteren naar de kopers en blijven verbeteren om de verwachting van de koper te overtreffen. Zo zijn onze collega’s op de bouwplaats onze ogen en oren. Op die manier kunnen we het complete proces, van ontwerp tot oplevering, optimaal monitoren op klantbeleving en kwaliteit.”

200302 Bouwnu Bot

Beste Verbouwer 2019 (10 of meer reviews)

Cammeraat Bouwtechniek uit Waddinxveen deelde vorig jaar in deze categorie een tweede plek. ”Klantgerichtheid, het lijkt zo simpel. Maar dat is het niet,” meent Cors Cammeraat. ”Onze ervaring is dat als de verbouwing eenmaal goed is afgerond, opdrachtgevers graag een positieve review schrijven en dit ook met buren, kennissen en collega’s delen. Dat is geweldig, want mond-tot-mond reclame (ook online) is nog altijd de beste reclame!”

200302 Bouwnu 3 Cammeraat

Top 10
Deze maand wordt de volledige Top 10 van de drie categorieën bekendgemaakt. Want ook de bedrijven die niet op het podium stonden, maar wel in hun bedrijfsvoering een klantgerichte benadering toepassen, verdienen het om vermeld te worden. Houd daarvoor bouwnu.nl in de gaten.