Lekker warm zonder dat het je een cent kost met het Woningabonnement

woab logoSpouwmuurisolatie, zonnepanelen, warmtepompen, andere kozijnen en ramen; allemaal maatregelen om je energieverbruik te verlagen en zo een bijdrage te leveren aan een beter milieu. Alles bij elkaar een flinke uitgave die voor veel mensen niet haalbaar is. En waar moet je beginnen? Er is zoveel te koop, wat is nu de beste combinatie voor jouw huis? In Deventer is in 2017 een initiatief gestart waarbij je het bedrag dat je bespaart op je energierekening elke maand betaalt als abonnement voor de update van je huis. Zo betaal je per maand niets meer en zit je er duurzaam en warmpjes bij. Dat klinkt mooi, toch? Maar hoe werkt het?

Maatwerkoplossing voor je huis

Het Woningabonnement is een proefproject in de gemeente Deventer. Het doel is om huizenbezitters te stimuleren hun huis energiezuiniger te maken en zo hun steentje bij te dragen aan een duurzamere wereld. Je kunt als je een koophuis hebt een woningabonnement afsluiten. Een energieadviseur komt je woning van boven tot beneden doorlichten en maakt een advies voor je. Speciaal voor jouw woning en gebaseerd op jouw energieverbruik. Samen bespreek je de opties en kosten.

 

Betaal niet meer dan nu en krijg een fijner huis

En dan wordt het interessant! Veel mensen hebben geen grote hoeveelheden spaargeld om hun huis te verduurzamen. Daarom kun je een Woningabonnement afsluiten. Dat abonnement loopt 10, 15 of 20 jaar. Iedere maand betaal je een relatief klein bedrag terwijl je huis lekker warm, comfortabel en energiezuinig is. Doordat je huis energiezuiniger is, bespaar je op je energierekening. Deze besparing is ongeveer gelijk aan het maandbedrag van het Woningabonnement. Zo betaal je elke maand hetzelfde bedrag als nu, maar dan in een fijner huis. Natuurlijk mag je ook alles in één keer betalen.

Ik wil ook meedoen!

Als je in Deventer woont, ga er voor! Woon je ergens anders, dan moet je nog even geduld hebben. Zoals gezegd is het Woningabonnement een proef in de gemeente Deventer. Er zijn plannen om uit te breiden naar de rest van Overijssel en andere provincies.

Kijk voor meer informatie op woningabonnement.nl of bekijk de uitleg