Stroomversnelling

Stroomversnelling - in één keer naar energieneutraal

In 2014 startten zes woningcorporaties en vier bouwbedrijven met een experiment. Samen ontwikkelden ze een manier om huurwoningen van net na de tweede wereldoorlog in één keer om te toveren van koud, vochtig en tochtig naar energieneutraal. Zij noemden zichzelf  “De Stroomversnelling”. Inmiddels zijn er honderden woningen op deze manier aangepakt en passen steeds meer bedrijven en verhuurders deze werkwijze toe. Ook voor mensen die een koopwoning hebben kunnen mee doen en hun eigen woning aanpakken.

Olievlek

Inmiddels zijn er honderden woningen op deze manier aangepakt en passen steeds meer bedrijven en verhuurders deze werkwijze toe. Ook voor mensen die een koopwoning hebben kunnen mee doen en hun eigen woning aanpakken.

*tip: Echt energieneutraal, Nul op de meter, krijg je alleen voor elkaar als het hele blok mee doet

Kijk wie zijn aangesloten bij de Stroomversnelling stroomversnelling.nl/lid/

Hoe werkt het

De woning wordt als het ware ingepakt. Aan de buitenkant komt een hele nieuwe gevel en de dakpannen worden vervangen door een goed geïsoleerd energieopwekkend dak. De ramen worden van triple glas, dat extra isoleert. Binnen worden nieuwe installaties geïnstalleerd zodat de CV en gasaansluiting weg kunnen. Woningcorporaties kunnen dit betalen doordat de huurders de kosten die ze normaal gesproken uitgaven aan hun energierekening, nu als energie prestatie vergoeding (EPV) betalen. Zo houden zij dezelfde maandlasten en wonen zij in een woning die zo goed als nieuw is.

Bekijk de ervaringen van bewoners