Financiële voordelen

eurosEen verbouwing kan een rib uit je lijf kosten. In sommige gevallen kun je subsidie krijgen of een andere financieel aantrekkelijke regeling zoals de lagere BTW een aantal jaar geleden.

Tegenwoordig zijn vrijwel alle subsidies gekoppeld aan het verduurzamen van je woning. 


Belastingaftrek voor onderhoud monumentaal pand

Als je in een geregistreerd monumentaal pand woont, kun je de kosten voor onderhoud van de belasting aftrekken. Kijk op de website van de Belastingdienst voor meer informatie. 


Collectieve inkoop

Door met meerdere mensen in te kopen, kun je korting krijgen. Het spreekwoord luidt niet voor niets: samen sta je sterk. Vereniging Eigen Huis biedt bijvoorbeeld regelmatig collectieve inkoop van energie, zonnepanelen en schilderwerk aan. Ook de Consumentenbond organiseert collectieve inkoop acties.


Subsidies voor het verduurzamen van je woning

Op www.energiesubsidiewijzer.nl vind je een overzicht van alle subsidies, leningen en andere regelingen, die beschikbaar zijn voor het energiezuiniger maken van je woning. Vul je woonplaats in en je krijgt een overzicht van de landelijke, provinciale en gemeentelijke subsidies.

Gunstig lenen voor het verduurzamen van je woning

Om je woning te verduurzamen, moet je nu investeren. Later verdien je dit geld terug door een lagere energierekening. Veel financiële instellingen hebben gunstige tarieven en voorwaarden voor een verduurzamingslening.

  • www.energiebespaarlening.nl - Voor de verduurzaming van je woning kun je een lening afsluiten via Energiebespaarlening. Energiebespaarlening is een initiatief van de Rijksoverheid, Rabobank en ASN Bank. Als je je woning helemaal energieneutraal maakt, Nul op de Meter, kun je tot €50.000,- lenen. 
  • MilieuCentraal.nl - Milieu Centraal is een onafhankelijke stichting die mensen zoals jij en ik helpt om duurzame keuzes te maken. Zij geven tips over het verduurzamen van je woning en de financiering daarvan.
  • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) - De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) heeft een subsidie voor de aanschaf van zonneboilers, warmtepompen, biomassaketels en pelletkachels. De subsidie is aan te vragen tot en met 31 december 2017.