Aardbevingsschade

Een klein gedeelte van Nederland heeft te maken met aardbevingen. En helaas ook met de gevolgen hiervan voor hun huis. Scheuren in de muur zijn niet alleen lelijk, ze kunnen er ook voor zorgen dat je je niet altijd veilig voelt. Gelukkig zijn er manieren om je huis weer mooi en aardbevingsbestendig te maken. Daar heb je wel een goede aannemer voor nodig. Bouwnu.nl geeft een overzicht van aannemers die woningen bouwen, verbouwen, verstevigen, verduurzamen en verbeteren. Op basis van duizenden onafhankelijke reviews kun je ze vergelijken en zo een aannemer vinden die bij jou past.

Herstel van schade

De NAM (Nederlandse Aardolie Maatschappij) boort in Groningen naar aardgas. Hierdoor ontstaan de aardbevingen. De NAM is verantwoordelijk voor het herstel van de schade. Het Centrum Veilig Wonen (CVW) heeft de schadeafhandeling overgenomen van de NAM. Behalve het hertstellen van de schade, staan ook het verstevigen en verduurzamen van woningen en andere gebouwen hoog op de agenda. CVW heeft een lijst met erkende vakmensen waar zij mee samenwerken. Deze bedrijven staan uiteraard ook op bouwnu.nl. CVW publiceert niet of de aannemers hun werk naar tevredenheid van de bewoner uitvoert. Bouwnu.nl biedt alle consumenten een platform zodat onafhankelijk vergelijken mogelijk is op een eerlijke en transparante manier. Voor meer informatie en het melden van schade, kun je naar www.centrumveiligwonen.nl.

Aardbevingsschade 1Aardbevingsschade 4

Waar moet je op letten

  • Welke aannemer kan dit?

    Het herstellen van aardbevingsschade en het verstevigen van woningen is een vak apart waar sommige aannemers in gespecialiseerd zijn. Ook deze aannemers vind je op bouwnu.nl. Aannemers kunnen zelf aangeven of zij aardbevingsschade herstellen of je kunnen helpen je woning te verstevigen zodat je schade in de toekomst kunt voorkomen. Klik op bouwnu.nl/zoeken voor een overzicht van aannemers die gespecialiseerd zijn in het herstel van aardbevingsschade. Je kunt de aannemer van je keuze dan zelf vragen of hij door CVW erkend is, of het bij CVW checken.

  • Wat vind je zelf belangrijk?

    Een geschikte aannemer is niet voor iedereen hetzelfde. Als je bijvoorbeeld weg bent als de werkzaamheden worden uitgevoerd, is netheid minder belangrijk dan wanneer je met een heel gezin in de woning bent. Als je niet veel te besteden hebt, is prijs misschien belangrijker dan een oplossing van topkwaliteit die 100 jaar goed blijft. Misschien vind je het wel belangrijk dat je goed op de hoogte blijft van de vorderingen, of dat de aannemer uit jouw woonplaats komt. Het is altijd slim om zelf na te denken wat je belangrijk vindt voor je een aannemer gaat zoeken. De keuze is reuze, dus een eerste selectie is fijn toch?

  • Verantwoord ondernemen en Aangesloten bij

    Op bouwnu.nl kunnen aannemers aangeven welke keurmerken en certificaten zij hebben. Als je het belangrijk vindt dat een aannemer milieubewust werkt, kun je bijvoorbeeld selecteren op FSC; het keurmerk voor duurzaam geproduceerd hout. Een aannemer die is aangesloten bij BouwGarant, SWK of Woningborg biedt meer zekerheid en een bedrijf dat lid is van een branche vereniging laat daarmee zien zijn vak serieus te nemen.