Naar nieuwsoverzicht

Zo kies jij de juiste vloer voor in je huis!

30 januari 2023

PARTNERBIJDRAGE - Ga je binnenkort verhuizen en ga je gelijk de vloer aanpakken? Of is je huidige vloer nodig aan vervanging toe? Dan zijn er diverse keuzes die je kan maken, want er zijn namelijk verschillende soorten vloeren. Zie jij door de bomen het bos niet meer? Geen paniek! Hieronder leggen we je uit welke vloeren er zijn en wat de voor- en nadelen zijn van de diverse vloeren. Ook vertellen we je ze in welke ruimtes je de vloeren kan gebruiken. 

De juiste vloer voor je huis

1. Laminaat vloeren

Laminaat is al jarenlang ontzettend populair. Een laminaatvloer lijkt veel op echt hout, maar is een stuk goedkoper. Laminaatenparket wordt gemaakt van kunststof, is gemakkelijk te leggen en ook eenvoudig in onderhoud. Laminaat is bestand tegen krassen en stoten en is ook vochtbestendig, hierdoor is het een uitstekende oplossing voor diverse ruimtes, zoals woonkamers, slaapkamers en keukens. Er is ontzettend veel keuze in laminaat en parket en het is dus zeker de moeite om je online goed te oriënteren. Zo kan je kiezen voor een hardhouten look, maar er is ook laminaat dat lijkt op tegels. Ga je liever helemaal niet naar de winkel? Je laminaatvloer online kopen is tegenwoordig ook erg gemakkelijk! Wanneer je op zoek bent naar een budgetvriendelijke oplossing met een mooie uitstraling, dan is laminaat zeker wat voor jou! 

2. Hardhouten vloeren

Een vloer van hardhout is duurzaam en heeft een mooie uitstraling. Bij hardhout heb je de keuze om het te beitsen of te lakken. Zo kun je kiezen  voor een glanzende of juist een matte afwerking van je vloer. Het nadeel van hardhout is dat dit materiaal niet geschikt is voor vochtige ruimtes. Het wordt dan ook veel gebruikt voor bijvoorbeeld de woonkamer. Ook in deze vloeren heb je keuze uit diverse soorten, wil je geen donkere uitstraling in je kamer? Dan is het verstandig om voor een wat lichtere houtsoort te kiezen. 

3. Tegelvloeren

Een tegelvloer is gemakkelijk te reinigen en zijn ook zeer geschikt voor vochtige ruimtes. Niet zo gek dus, dat deze vloeren vaak gekozen worden in keukens en badkamers. Als je gaat kijken naar tegelvloeren zijn er weer diverse mogelijkheden. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen uit keramische, marmeren of granieten tegels.

4. Vinyl vloeren

Deze budgetvriendelijke vloeren zijn verkrijgbaar in diverse looks. Wil je graag een vloer die lijkt op hout? Of juist een betonlook? Vinyl heeft het allemaal. Deze vloeren zijn gemakkelijk te leggen, eenvoudig in onderhoud, waterdicht en daardoor geschikt voor alle ruimtes in huis. 

5. Tapijt vloeren

Houd jij van warme voeten op je slaapkamer? Dan is een tapijtvloer hier een hele goede keuze. Deze vloeren geven een warme sfeer aan iedere kamer én je krijgt geen koude voeten als je er met blote voeten overheen loopt. Het nadeel is dat deze vloeren lastiger te reinigen zijn. Het grote voordeel van tapijt is dat ze in alle kleuren te verkrijgen zijn én er dus altijd iets bij zit wat jouw smaak is.