Naar nieuwsoverzicht

Voordat je Skantrae Binnendeuren gaat bestellen

1 februari 2023

PARTNERBIJDRAGE - Ben jij aan het nieuwbouwen, of gewoon jouw woning aan het renoveren? Dan zijn binnendeuren daar een ontzettend belangrijk onderdeel van. Deuren bepalen namelijk een groot deel van je interieur. Er zijn natuurlijk ontzettend veel verschillende stijlen, vormen en afmetingen. Dus voor ieder interieur is er zeker wel een deur. Skantrae heeft een ruim assortiment binnendeuren maar hierdoor kan het ook lastig worden om te kiezen. Daarom zal ik hieronder meer vertellen over hoe jij jouw perfecte deur kunt kiezen.

Het kiezen van de juiste Skantrae binnendeur

Het begint allemaal bij het bepaalde interieur van je woning. Ga je voor een modern, klassiek of juist landelijk interieur? Alle drie de stijlen zijn zeer verschillend en zo zijn er voor alle drie de stijlen ook veel verschillende deuren. Zodra je weet welk interieurstijl je wilt, kan je op zoek gaan naar de juiste binnendeur. Wil je een deur met of zonder glas, een rechts of links draaiende deur, een stomp of opdek deur?

morning 1850893 340

Stomp of opdek binnendeur

Een stompe binnendeur kun je zowel voor links- als rechtsdraaiend gebruiken. Je kunt de deur ook als schuifdeur gebruiken! Opdek deuren zijn hier wel wat anders in. Hier moet je goed kijken of de deur links of rechtsdraaiend is. Bij een opdek deur is het ook belangrijk om te weten dat de rand van de deur op het kozijn valt. Stompe deuren vallen volledig in het kozijn.

Hoe bepaal ik de draairichting van een deur

Er is een handig trucje die door veel van ons wordt gebruikt. Ga aan de kant van de deur staan waar de deur naartoe opent. Zitten de scharnieren rechts, dan heb je een rechtsdraaiende deur nodig. Zitten de scharnieren links, heb je een linksdraaiende deur nodig. Let dus goed op de scharnieren, die bepalen de draairichting.

Dit zijn de basis onderdelen die je moet weten voordat je een binnendeur gaat bestellen. Als je deze punten weet, dan kan je gaan kijken of je bijvoorbeeld een deur met glas wilt, of een draaideur. Zo zijn er nog wel meer opties! Bij Sleiderink in Denekamp hebben ze een ruim assortiment met Skantrae Binnendeuren. Hier zal jij zeker jouw droom deur vinden.