Naar nieuwsoverzicht

Geld lenen voor een verbouwing?

30 januari 2023

PARTNERBIJDRAGE - Op het moment dat je je woning wilt verbouwen, is de kans aanwezig dat je niet al het geld hebt om dit te doen. Hoe kun je het geld voor een verbouwing regelen? Het kan soms handig zijn dit te lenen, maar is dat de beste optie om voor te gaan? In dit artikel gaan we kijken of het een goede optie kan zijn om geld te lenen voor een verbouwing.

Geld lenen voor een verbouwing

Wanneer is het handig om geld te lenen voor een verbouwing?

Een verbouwing is iets dat veel geld kan kosten, zeker als je het groot wil aanpakken. Als je dit geld niet in één keer beschikbaar hebt, kan het handig zijn om hier geld voor te lenen. Dit geeft je meer mogelijkheden de verbouwing goed aan te pakken. 
Als je wel in de mogelijkheid bent om in korte tijd het geld voor een verbouwing bij elkaar te krijgen, is het de beste optie om dit zelf te regelen. Bij een lening heb je namelijk altijd te maken met rente, dus extra kosten die nog eens bovenop de verbouw-kosten komen.

Een verbouwing laten financieren

De verbouwing financieren is een goede optie als je wel wilt verbouwen maar hier niet in één keer het geld voor hebt. Met een verbouw financiering weet je van te voren zeker hoeveel financiële ruimte je hebt zodat het op de juiste manier mogelijk wordt te verbouwen. Die zekerheid is natuurlijk heel prettig. 

Je hypotheek oversluiten voor een verbouwing

Als je een huis gekocht hebt en hier een verbouwing voor wilt, kan het voor veel mensen een goede optie zijn om de hypotheek over te sluiten. Dit is meestal niet het eerste waar je aan denkt als je op zoek bent naar een manier om je verbouwing te financieren. Echter kan het wel een goede optie zijn omdat je hier een groot voordeel uit kunt gaan halen. 

Bij het oversluiten van de hypotheek kun je vaak gebruik maken van een voordelige rente. Hierbij leen je wat extra geld bij en sluit je in principe een soort nieuwe hypotheek af. Door dit te doen, is het mogelijk om in één keer het geld van je verbouwing erbij te hebben. Voor veel mensen is dit één van de beste opties om voor te gaan als je graag wilt verbouwen.