Naar nieuwsoverzicht

5 fouten die je moet vermijden bij het verbouwen van je keuken

23 januari 2023

PARTNERBIJDRAGE - Het renoveren van je keuken is een van de beste dingen die je kunt doen om de functionaliteit van je huis te verbeteren en tegelijkertijd een aanzienlijke verkoopwaarde toe te voegen, als het goed wordt gedaan! Helaas zijn er talloze manieren waarop een keukenrenovatie fout kan gaan, vooral als het gaat om budgettering, het veranderen van de keukenindeling en het kiezen van materialen. Of je nu toegewijd bent aan een doe-het-zelf-renovatie of de hulp van experts zoekt, we hebben de meest voorkomende keukenrenovatiefouten beschreven om je te helpen ze te vermijden.

Te veel wijzigingen aanbrengen na de start van de renovatie

Klaar om je renovatiekosten te laten stijgen? Dat is wat er gebeurt als je wijzigingen gaat aanbrengen nadat het werk al is begonnen. Je zult uiteindelijk meer materiaal kopen dan je misschien had gepland en als je met aannemers werkt, zul je ook aanzienlijk meer geld uitgeven aan arbeid. En als je alles als een doe-het-zelver doet, kan het aanbrengen van wijzigingen halverwege het project leiden tot meer fouten, meer materialen en meer hoofdpijn dan je had gevraagd. 

image001

Het tegen elkaar plaatsen van deuren en apparaten 

Heb je ooit een kastdeurgreep vast laten zitten aan de deur ernaast? Hebben je kasten deuken en andere beschadigingen doordat ze tegen elkaar botsen wanneer je ze opent? Dit kan gebeuren door het deurbeslag als je niet goed kijkt in welke richting je kastdeuren zwaaien, vooral als ze in de hoeken staan. Apparaten zoals koelkasten en ovens te dicht bij hoeken plaatsen, kan het ook moeilijk maken om toegang te krijgen tot alle opslagruimte die je hebt.

Geen plek voor de prullenbak hebben

Ben je ooit in een keuken geweest waar het lijkt alsof je constant tegen de vuilnisbak botst? Of misschien een waar het zo ver weg is opgeslagen dat je onderweg per ongeluk dingen laat vallen? Vergeet niet een handige manier te vinden om je prullenbak op te bergen! Zo kun je er bijvoorbeeld een plekje voor reserveren in een van de keukenkasten. Die vieze en lelijke bak zie je daardoor niet eens meer!

Ontwerp belangrijker vinden dan functionaliteit

Ja, hoe je keuken eruit ziet is belangrijk. Maar veel fouten in de keukenindeling beginnen wanneer mensen zich te veel concentreren op wat er goed uitziet en niet genoeg op hoe ze je keuken praktischer kunnen maken. Het kan bijvoorbeeld verleidelijk zijn om sprankelende werkbladen te kiezen, ingewikkelde keukentegelontwerpen toe te voegen of extra koelkasten of ovens te installeren als je geen ruimte hebt. Hoewel ze er op het eerste gezicht fantastisch uitzien, kunnen deze keuzes leiden tot moeilijker schoon te maken oppervlakken, materialen die niet geschikt zijn voor alledaagse keukenslijtage, of items die je gewone keukengebruik in de weg staan.

Verspillen van muurruimte

Een van de meest waardevolle onderdelen van je keukenruimte zijn de muren! Maar veel huiseigenaren vinden geen manieren om muren in hun voordeel te gebruiken bij het creëren van voldoende opslagruimte. Het plaatsen van een onhandige inrichting of het kiezen van kasten met uitgebreide afwerking kan waardevolle ruimte in beslag nemen voor slimme opslag.